Mandag, december 09, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

DENNIS JÜRGENSEN: DANSENDE RØDE BJØRNE

rodDENNIS JÜRGENSEN: DANSENDE RØDE BJØRNE. 488 Sider. Kr. 299,95

Efter i flere årtier at have skrevet især for ungdommen både i gysere, romaner, fantasyer osv. osv. Debuterede Dennis Jürgensen som kriminalforfatter for et voksen publikum. Det skete med Løbende Tjenere og den gik rent ind i de danske krimilæseres hjerter. Det gav naturligvis Jürgensen blod på tanden som nu er aktuel med opus 2. Og der befæster forfatteren endnu en gang sit store talent.

Dansende Røde Bjørne starter med et nøgent lig af en teenagepige findes i den københavnske Valbypark. Liget er klynget op på et klatrestativ og hænger med hovedet nedad og på grusomvis mishandlet og voldtaget. Det bringer igen hovedpersonen fra Løbende Tjenere strømeren Roland Triel og hans kollegaer på Politigården på banen. Samtidig er en pædofil seriemorder kort forinden flygtet fra et topsikret psykiatrisk hospital Rørhøj, så forbindelsen til det grufulde fund i Valby er nærliggende. Efterforskningen forvirres ikke mindst af gådefulde blodige sår på liget, som sammen med fundet af en klo antyder, at pigen kan være blevet dræbt af et rovdyr. På Bøgeholm Sanatorium trænger en ukendt mand ind hos Andrea Triel som ikke kan tale efter hun blev mishandlet af sin mors morder fire år tidligere.Triel erkender for sent at han har stået ansigt til ansigt med gerningsmanden, som nu også inddrager hans ”pain in the ass”, journalisten Thor Brandt i sit psykologske spil.

Det fremragende, spændende, medrivende og læseren træffer et spraglet persongalleri som sætter gang i sagerne. Når Dennis Jürgensen både kan sit miljø og plot er det kun at vente på opus 3 som 2´eren lægger meget fint op. Jürgensen er endnu et forfriskende pust i den danske krimigenre.

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd