Lørdag, december 07, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

ERIK DJERNÆS HANSEN: FORRÅELSE

forrERIK DJERNÆS HANSEN: FORRÅELSE. 284 Sider Kr.
I August 1990 sidder Allan hjemme i køkkenet og tænker, på den første lektie han har fået for. Han skal fortælle om et rart sted at være. Det er for Allan hjemme i familien, sammen med  far, mor og stærke storebror Henrik. Allan er en lille  lidt svag dreng.
Et andet sted bliver 14årige Mark hånet og ydmyget af sin far. Mark har kun vundet sølv ved svømmemesterskaberne. Det belønnes med afstraffelser. Roden til ondskab er lagt, men Mark skal nok vise hvad han kan.
I 1993 sidder Allan igen i køkkenet og føler skyld. Han glemte sit fodbold halstørklæde i sportshallen. Far og storebror Henrik skal vil det , men kører galt og mister livet. Allan fortæller ingen om sin skyldfølelse.
En venlig politibetjent drager omsorg for Allan, hvis store drøm bliver selv at blive betjent.
I 2007 går Allans drøm i opfyldelse, med store forventninger begynder han på politiskolen i Brøndbyøster. Han bor sammen med kæresten Helle,men de kan ikke støtte hinanden, Allan lukker sig inde. I opgangen føler han et stort behov for at hjælpe misbrugeren Randi og hendes forhutlede dreng Robin. Det er en vanskelig opgave, men Robin elsker virkelig Allan, en politimand.
Allan kommer end på en stor  travl station i byen og får en stabil og fornuftig kvindelig betjent som kontaktperson. Det går godt indtil hun brækker benet og Allan skifter kontaktperson.
Nu kommer svømmeren Mark ind i billedet, han er blevet betjent og skal nok vise hvordan men klarer opgaverne.  Her bliver Allan virkelig forrådt.  Mark er politiets bagside, han står for alt det dårlige, vold og misbrug i værste klasse. Han tager Allan under sine vinger og oplærer ham i magtmisbrug og vold. De kører aftenvagt og ingen tør gribe ind overfor Marks metoder.
Allan ser op til Mark og kommer hurtig i gang med brug af steroider og styrketræning , så musklerne kan vokse. Vi følger et virkeligt grimt forløb som nok ikke er langt fra virkelighedens verden.
Heldigvis er der nogen i en anden afdeling der får viden om sagerne. Nu møder vi den rare betrent Iversen ,der har arbejdet i det hårde miljø i mange år. Arbejdet på en ordentlig måde. Han repræsenterer den gode side af politiet.
En større efterforskning går i gang i politiets egne rækker.
Der skal hår på brystet i denne branche.
Det er en fantastisk beskrivelse af livets vrangside. En meget fin beskrivelse af miljøet på Vesterbro, af luderne og de svajende narkomaner, Maria pladsen og Mændenes hjem.
Jeg har arbejdet på Vesterbro i 16 år og er virkelig blevet bragt tilbage til gadebilledet der.
En flot debutroman, men en alvorlig sag.  Den får min allerbedste anbefaling.

Hanne Pedersen

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd