Mandag, december 09, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MAI JIA: AFKODET

afkodeMAI JIA: AFKODET. Oversat af Susanne Posborg efter JIEMI. 2002. 376 Sider. Kr. 300,-
AFKODET- er noget så sjældent som en kinesisk spionroman. Kinesisk litteratur i vores genre er ikke lige noget vi er forvente med i Dannevang. Og når det er sådan en fremragende læseoplevelse som Afkodet kan man kun blive vildt begejsret.
Afkodet - begynder som en traditionel  historisk saga om Rongfamiliens storhed og fald (tror man). Men Rong Jinzhens makabre fødsel og udvikler sig til et fascinerende menneskeligt drama og om de uhyggelige konsekvenser for en mand, der farer vild i kode-brydningens kryptiske og dunkle labyrinter.
Afkodet-er nemlig historien om et af de kinesiske efterretningsvæsens mest tophemmelige Enheder 701. Enheden der har følgende strenge regler som:  Stil ikke forbudte spørgsmål. Tal ikke om forbudte emner. Skaft dig ikke viden om forbudte emner. Det er samtidig den fascinerende beretning om misfostret og hovedpersonen den  halvautistiske, matematiske over geniale (hvis man kan være det) Rong Jinzhen. Han er en ekspert som kan gennemskue de mest gådefulde koder. Og derfor suges ind i en verden af kodebrydning og kontraspionage.
Undertegnede havde ikke den ringste kendskab til forfatteren Mai Jia  Slet ikke da det viser sig at han er en af Kinas mest etablerede og populære forfattere. Hovedparten af hans bøger er som regel endt som  bestsellere oplyses det.
I spionromanen Afkodet beretter han på en interessant måde om tiden   Kina før, under og efter Kulturrevolutionen.  
AFKODET er med andre ord ikke en helt almindelig spionroman. Men snarer en ualmindelig roman om en spion.
Finn Hansen.
PS. For sin originalitet bør denne komme i betragtning til mindst et diplom når DKA kommer på banen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd