Mandag, december 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MARIT REIERSGÅRD: Pigen uden hjerte

pigenMARIT REIERSGÅRD: Pigen uden hjerte. Oversat af Karen Fastrup efter  JENTA UTEN HJERTE. 2014. Side 373. Kr. 299,95
kort tid efter hinanden findes en 14-årig pige myrdet, og en ældre dame omkommer, da hendes hus på mystiskvis brænder ned. Det er ikke lige det bogens hovedperson politiefterforsker Verner Jacobsen har brug for. Han er særlig berørt af begivenhederne, for midt i det hele skal han begrave sin kraftramte søn Victor.
Den sneklædte forstadslandsby som danner rammen om et uhyggeligt drama, hvor farverigt og nærværende persongalleri får drev i historien  i et globalt medielandskab. Et sted hvor sladder ogden ledeste ondskab trives i bedste velgående i det lille isoleret samfund. Tilsyneladende et godt arnested til at begrunde et mord?
Det er op til politikvinden Bitte Røed at holde sammen på trådene, hvor mysterierne står i kø for at flettes sammen med private begivenheder, og det er en udfordring at holde hjertet på rette sted.
Der er ikke noget at sige til at Pigen Uden Hjerte var blandt deominerede til Rivertonprisen 2015 – og derfor lanceres norske Marit Reiersgård for de danske krimilæsere.
Reiersgård viser med debut´en at hun har en sjælden realistisk og logisk evne til at balancere sit stof, sine personer gode som onde og ikke mindst sit yderst snedigt og veldrejet plot. Hun er god til at trænge ind i menneskesindets mørkeste afkroge og afdække de psykologiske mekanismer, som driver ondskaben.
Der er ingen tvivl om at med skribenter som Marit Reiersgård er den næste generation af norske forfattere rustet og klar i kullissen.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd