Lørdag, december 07, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

HELLE VINCENTZ: STJÅLNE LIV,

stalHELLE VINCENTZ: STJÅLNE LIV, 464side Helle Vincentzs fjerde roman er starten på en ny serie med antropologen Sofie Munk som hovedperson – dvs. Caroline Kayser, som har været hovedperson i de tre foregående romaner – må være lagt på hylden.

Denne gang lægges fokus på fertilitetsindustrien. Handlingen tager sit udgangspunkt i justitsministeriet og Sofie Munk kommer til at krydse Mik Karlsens baner – Mik Karlsen er justitsministerens særlige rådgiver.

Sofie Munk arbejder på et forskningsprojekt omhandlende barnløse pars opfattelse og oplevelser med kunstig befrugtning.

Projektet foregår i fertilitetsklinikken MereLiv. Ejeren af klinikken beder hende i al hemmelighed om diskret, at undersøge en formodning han har om, at der forsvinder befrugtede æg fra klinikken.

Sofie har arbejdet med intern efterforskning i en tidligere ansættelse, så hun føler sig kvalificeret til at udføre opgaven, og bliver meget optaget af den, faktisk mere end af det oprindelige forskningsprojekt, hun officielt er ansat til at udføre.

Inden hun er kommet helt i gang med efterforskningen, findes ejeren af MereLiv myrdet. Trods dette fortsætter Sofie med, nu på egen hånd, at undersøge sagen om de forsvundne befrugtede æg.

Vi følger Sofies arbejde på klinikken og hendes indledende kontakt til og undersøgelse af personalet – som ikke altid er lige nemme at tackle.

Det andet spor i romanen er Mik Karlsen – særlig rådgiver for justitsministeriet – et drømmejob i magtens korridorer. Han er i færd med at finde en god blød sag – nemlig udnyttelse af fattige indiske rugemødre – til at profilere sin minister på, da der indløber en advarsel om, at der muligvis er en bombe i lufthavnen.

Nu viser det sig, at Sofie og Mik har fat i den samme sag, som eksploderer om ørerne på dem med trusler og drab. Personlig forfølgelse og tråde der rækker langt tilbage i fortiden, hvor gamle skelletter i skabene forlanger at komme frem. Det viser sig at de spegede tråde rækker helt til Indien.

Stjålne liv er uroskabende og foruroligende og fertilitetsindustrien bliver eksponeret på mindre flatterende vis.

Persongalleriet er troværdigt, Sofie er enlig mor og bor på delebasis med sin søn og veninde i en lejlighed. Venindens kæreste får en betydende plads i romanen. Sofies bror er journalist og hendes faste forankring, når ting går hende imod. Herudover er persongalleriet i MereLiv, godt beskrevet.

Høj underholdningsværdi – især når man kender lidt til barnløse pars prøvelser i fertilitetsverdenen. En verden som er så udfordrende for de kvinder, der brændende ønsker sig et barn, at det er svært at overkomme.

Min bedste anbefaling – glæd dig til at møde Sofie Munk. Hun er sej og elskelig, men til tider også frygtelig irriterende, når hun går efter egen næse og overbevisning. Læs den!

Anne-Lise Hansen

DMC Firewall is a Joomla Security extension!