Lørdag, december 07, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

NELE NEUHAUS: SNEHVIDE SKAL DØ

sneNELE NEUHAUS: SNEHVIDE SKAL DØ. Oversat af Jacob Jonia efter SCHNEEWITTCHEN MUSS STERBEN. 2010. 451 Sider. Kr.149,95
Nele Neuhaus hører i dag til blandt Tysklands bedste kriminalforfatter. Hun måtte dog selv udgive sin første bog før hun fik sit endelige gennembrud med Snehvide Skal Dø. Så gik det til gengæld også stærkt. Hendes bøger er nu solgt til over 20 lande og hun har præsteret at have fire titler på den tyske bestsellerliste samtidig.
Snehvide Skal Dø starter på en novemberdag hvor regnen står ned i stænger. Her bliver politibetjentene Pia Kirchhoff og Oliver Von Bodenstein kaldt ud til et mistænkeligt trafikuheld. En kvinde er tilsyneladende faldet ned fra en gangbro, og blevet påkørt af en bil og er kommet meget slemt til skade. Det der umiddelbart ligner en ulykke, viser det sig ikke at være det for et vidne fortæller, at det måske ikke var ved egen hjælp, hun faldt ud over broen.
Kvindens navn er Rita Cramer. Og den videre  eftersøgning på mordforsøget leder Pia og Oliver til den lille landsby Altenhain, hvor Rita Cramer tidligere boede. Her opdager politifolkene hurtigt at byen gemmer på flere mysterier. For Elleve år tidligere forsvandt to syttenårige piger sporløst, og personen, som blev dømt på indicier for forbrydelsen dengang er selvsamme Pia Cramers søn, Tobias. Og nu  er Tobias  netop blevet løsladt og vendt tilbage til barndomsbyen.  
Pia og Oliver mødes af en mur af tavshed i den landsbyen. Efterforskningen går istarten trægt, men da endnu en ung pige forsvinder, begynder det at ligne et desja vu af fortidens synder. Og hvem der står bag, har byens beboere deres helt klare mening om, og de er ej heller ikke bange for at tage sagen i egen hånd.
Nele Neuhaus er som skrevet et nyt navn i huset - altså forlagshuset People press og for Krimi-Cirklens seer vi gerne at der kommer flere af Neuhaus´es bøger. Forfatteren viser at hun er en dreven plotmager og kan leverer spænding af høj kvalitetr fra start til slut.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd