Mandag, december 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

KARIN FOSSUM: HELVEDESILDEN

helveKARIN FOSSUM: HELVEDESILDEN. Oversat af poul Bratbjerg Hansen efter HELVETESILDEN. 229 Sider. Kr.
Norske Karin Fossum har efterhånden skrevet mange socialrealistiske kriminalromaner på samvittigheden. Hun har en fremragende sans for at sætte fokus på uretfærdighederne i det norske samfund. Temaer hun bruger med stor dygtighed i sine værker. Hun skriver med stor indsigt i de skæve eksistensers vilkår. Helvedesilden er endsnu et strålende brilliant eksempel herpå.
Det handler om to vidtforskellige enlige mødre og deres sønner. Mamma Mass er alene med Eddie. Han er på offentlig forsørgelse og svært overvægtig, og han fordriver dagene  med at løse krydsord, og grovæde kanelsnegle og forskellige søgninger på internettet. Hans yndlingsprogram er ”Sporløs”, og en dag opstår meget naturligt ønsket om at finde farens grav; den far, han aldrig har kendt.
For den anden mor Bonnie, som er hjemmehjælper i ældreplejen, er dagene for et evigt et stort slid med anstrengt økonomi, tungt arbejde og omsorg for sin lille søn, den forsigtige Simon. Et uventet brev giver dem grund til at se lysere på fremtiden.
Drabet på de to personer i campingvognen er brutalt, grotesk og uforståeligt også for politimanden Konrad Sejr. Sporene peger i mange forskellige retninger. For hvem har haft et motiv til at begå det uhyrlige dobbeltdrab på Bonnie og Simon?
Det giver et meget overraskende og realistisk bud på. Et bud der helt fortjent gav hende Riverton prisen for årets Bedste Krimi.
Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!