Lørdag, december 07, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

ANN ROSMAN: HAVKATTEN

havANN ROSMAN: HAVKATTEN. Oversat af Lea Carlsen Ejsing efter HAVKATTEN, 2014. 464 Sider, Kr, 249,95
Svenske Ann Rosman er en af de bedste forfattere til kombinerer fortiden med nutiden. Det har hun nu gjort i 5 bøger med denne udgivelse.
Denne gang tager hun udgangspunkt i året 1906. her ankommer kong Oscar d. 2 til kurstedet Marstrand. Meget naturligt flokkes societetet rundt om ham, og i løbet af to intensive sommermåneder bliver der knyttet mange kontakter og skabt masse intriger alt imens der bades på livet løs i tangbade. En af disse kendisser er Direktør Lundgren. Han  bor sammen med sin familie på Turisthotellets dyre flotte lokaler , skønt hans pengepung slet ikke har råd til disse udskejelser. Men forhåbentligt kan omgivelserne den styrkende havluft kurere hans syge datter Karolina. Og hvem ved, om de ikke kan få hende afsat til en velhavende mand.
Men det sociale spil viser sig at være mere farligt end man skulle tro.  Ufrivilligt drages Karolina ind i societetets intriger. Det sker da hun møder grev Douglas Lagercreutz. Så ser det ud som alt falder i hak. Indtil det går op for hende, at greven også spiller spiller efter sin helt egen dagsorden. Det viser sig et spil med urimeligt høje indsatser.
Så rykker Rosman beretningen frem til en aften i maj 2013. Her øver Marstrands redningstjeneste røgdykning på det prestigefyldte men noget gamle forfaldne Turisthotel. Men øvelserne får en brat slutning da brandmændene finder en død mand. Så må vores veninde Karin Adler hos kriminalpolitiet forlade Gøteborg for at undersøge sagen. Efterforskningen tyder på, at manden er blevet myrdet, men hvem kan tænkes at have økonomiske fordele ved hans død?
Atter en gang viser Ann Rosman hun er mester når det gælder at kreere plot og realistiske intriger og får det hele til at gå op i en højere enhed. Det er bind 5 et strålende eksempel på.
Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!