Mandag, december 09, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MARTINA COLE: KUPPET.

kupMARTINA COLE: KUPPET. Oversat af Lilian Kingo efter THE TAKE. 2006. 557 Sider. Kr. 199,-
Hovedpersonen Freddie Jackson føler sig stadig som kongen over den kriminelle underverden, da han bliver løsladt efter en længere fængselsdom. Men fængslingen har ikke gjort større indtryk for at blive en bedre person for samfundet. Næh, mens han sad inde, mødte han de helt rigtige folk, nemlig de værste kriminelle elementer.  Og det har han tænkt sig at nyde godt af nu.
Hans kone, Jackie, vil derimod bare gerne have sin mand hjem. Hun har tilsyneladende glemt alt om de evindelige skænderier, volden og de kvinder, som Freddie har svært ved at holde nalderne fra. Bitter og forurettet ser Jackie sit eget liv smuldre, mens hendes lillesøster Maggies liv udfolder sig i fuld flor. Maggie er nemlig forelsket i Freddies fætter, Jimmy, der forguder Freddie og den livsstil, han repræsenterer – men Maggie er også fast besluttet på, at hendes liv ikke skal ende som storesøsterens.
Den gyldne regel er at familier burde holde sammen i tykt og tyndt. Men bag lukkede døre er situationen en helt anden. Her er livet derimod så betændt af jalousi, svigt, at det fordærver alt. Og for familien Jackson bliver loyaliteten sat på den helt store prøve om den kan det. For i deres verden kan man ikke stole på nogen. I deres verden er alle bare ude på at gøre det helt store kup uanset de konsekvenser der kan ske.
Kuppet er en spændende gangsterroman med stort G. Det er en medrivende interessant historie som læseren oplever. Der er ikke sparret på krudtet hvad handlingen angår. Kort og godt man er underholdt fra start til slut.
Finn Hansen.

Our website is protected by DMC Firewall!