Mandag, december 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

HANS KRAGH-JACOBSEN: PØJ PØJ POLONIUS.

pojHANS KRAGH-JACOBSEN: PØJ PØJ POLONIUS. 329 Sider. Kr. 299,- Pøj Pøj Polonius er noget så forfriskende som en teaterkrimi i dansk regi. Og hvad er mere nærliggende at stykket er Hamlet. Stykket der som bekendt indeholder blodige intriger og masser af andre dramatiske scener.

Meget mod sin vilje bliver hovedpersonen skuespilleren Jerry Larsen trukket ind i en mordgåde, da han får tilbudt rollen som Ofelias far Polonius i Hamlet.

Harald Hambild, der skulle have spillet Polonius, er røget ud af rollelisten – brutalt myrdet med en papirkniv. Da der kort efter bliver begået endnu et mord, står det klart, at morderen skal findes blandt Hamlet-forestillingens øvrige skuespillere. Alle undtagen Jerry, som har sit alibi i orden, er under mistanke.

En teatergal politimand skal forsøge at opklare mordene. Men Jerry deler ikke alle de oplysninger med ham, som han er kommet og kommer i besiddelse af. For Jerry har sine helt egne særlige grunde til at være skeptisk over for politiet. Samtidig pacer hans kæreste Winnie ham frem, for at han skal tage aktiv del i sagen og opklare mysteriet. Jerry føler sig tvunget til at indtage rollen som detektiv. Det gør det ikke nemmere for Jerry, at flere af hans kolleger er gamle kolleger. De fleste har han svært ved at forestille sig i rollen som morder. På den anden side: Jerry er langt fra imponeret over den særprægede branche, han lever af. Det gør ham ikke mere positivt stemt over for teatermiljøet, at hans mor Lydia i sin tid var cabaretkunstner, og at hans niece, hospitalsklovnen Tytter, også vil til scenen.

Som det kan ses er der masser af groteske personer og hele fortællingen er leveret med masser af humor og spænding. Og teatermiljøet er brugt som en fremragende baggrund og kulisse.

En meget læseværdig dansk teaterkrimi som man hygger sig med fra start til slut.

Finn Hansen.

Our website is protected by DMC Firewall!