Mandag, december 09, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

HARALD GILBERT: NAT OVER GERMANIA.

natHARALD GILBERT: NAT OVER GERMANIA. Oversat af efter Bogens plot er genialt. Det med at sætte en højrangerende SS Officer sammen med en jødisk forhenværende kriminalkommissær i Berlin 1044 maj juni. Tidspunktet hvor bomberne regner ned over hovedstaden i en lind strøm. Oppemheimer som den jødiske politimand har nemlig den force at han ekspert i fange seriemordere. Forsommeren 1944 siger det sig selv at Berlin et farligt sted at opholde sig. Byen er som skrevet udsat for hyppige bombeangreb, regimet slår hårdt ned på al modstand. Og i denne kullise er en galning gaet i gang med at myrde unge kvinder. Som hans ”varemærke” lægger deres maltrakterede lig foran mindesmærker for de faldne i Første Verdenskrig.

SS-manden Vogler som Oppenheimer arbejder sammen med fortæller ikke alt. Og Oppenheimer ved udmærket godt, hvorfor man har valgt ham: Dels er han en dygtig efterforsker, takket være hans erfaring med seriemordere som han har fanget mange af. Men han er jøde, og han kan undværes ...! Så trods disse dårlige odds begiver de sig sammen ud i byens ruindynger og ind i nazistpartiets snirklede bureaukratiske labyrinter i jagten på morderen. For det viser sig alle ofrene havde forbindelse til nazistpartiet, og meget tyder på, at morderen er overbevist nationalsocialist. Men hele tiden har oppenheimer i baghovedet det uundgåelige spørgsmål: Hvad vil der ske med mig, når SS ikke længere har brug for mig?

Nat Over germania er pageturner. Det er især de tragiske kulliser som er så eminent beskrevet. Læs den og få en læseoplevelse af format.

Finn Hansen.

 

Our website is protected by DMC Firewall!