Mandag, juni 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

KLAUS KJØLLER: BÆSTET PÅ BORNHOLM

BAEKLAUS KJØLLER: BÆSTET PÅ BORNHOLM. 322 Sider. Kr. 199,95

Det må nok siges at Klaus Kjøllers nye kriminalroman starter højst overraskende. For den første mordsag som politifolkene på Bornholm under ledelse af politidirektør Haldan Jansen er mord på kalve som har fået skåret tarmene ud og de er spredt ud og mærket med mystiske tegn det er sket mange forskellige stder på solskinsøen. Men umiddelbart efter får politifolkene en rigtig modbydelig mordsag at koncentrere sig om.

Den unge familie Finn & Teresa Bernersen med to små børn myrdes alle fire iskoldt og brutalt i et lejet sommerhus. Det ligner i starten et rovmord udført af østeuropæiske kriminelle. Men det viser sig at lokale politi står med en uoverskuelig sag, som vokser uden at overordnede myndigheder i hovedstaden København er til megen hjælp. Sagen bliver endnu mere mystisk at ofrenes hjem i Greve også bliver udsat for indbrud og alt bliver smadret til ukendelighed. Politidirektør Halfdan Jansen og hans folk kæmper ikke kun for retfærdigheden, men også for deres egen og Bornholms overlevelse som selvstændig politienhed. Efterhånden tvinges de til at bruge grænseoverskridende metoder. Ved sin side har Halfdan Jansen den hjemsendte Afghanistan-veteran fra Frømandskorpset, Irina S. Anker, som netop er begyndt som vikarierende kriminalassistent.

På mange måder er Klaus kjøllers Bornholmer-krimi anderledes. Og den formår også at have et godt plot og en stor spændingsvolume fra start til slut. Anbefales til bornholmere og alverdens andre krimi-fans.

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd