Mandag, juni 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

DORPH & PASTERNAK: TAL TIL MIG

talDORPH & PASTERNAK: TAL TIL MIG. 411 Sider. Kr.

Efterhånden er forfatterparret Dorph & Pasternak nået til fjerde bind i deres historiske politiromaner de startede op med i 2005 med Om Et Øjeblik I Himlen og som fulgtes op med Afgrundens Rand (2007), og Jeg Er Ikke Her (2010).

Det er et af de vigtigste begivenheder da vi skriver November 1989. Berlinmuren falder. Og de østeuropæiske Regimer vakler i resten af Østeuropa. Spørgsmålet er om der bliver det et blodbad eller fred i vor tid ?

I København bliver en ung kvinde myrdet. Hun er inden for kort tid gået fra idialistisk ungkommunist over topmodel til festabe og cokevrag. Sporet fører ind i det hårdeste del af techno- og festmiljø og ender blindt her.

I drabsafdelingen hersker der også vildt kaos. Drabschef Ole Larsen får hjerteproblemer, og Anita Jensen, der er selvskrevet til at overtage stillingen, bliver ganske umotiveret forbigået af ledelsen. I privatlivet er hun blevet forrådt af sin elsker, og pludselig ind fra højre kommer den uerfarne og overivrige Jesper Henriksen.

De tre hovedpersoner må gå gennem ild og vand. Forræderier og dobbelte dagsordner med HA-banderne, sætter splid i politiet, østeuropæiske dissidenter og udenlandske agenter for til slut at stå midt i den rumænske revolution i december 89, hvor de ikke kun skal opklare sagen, men også redde hinandens liv.

Joh det er ikke nogen nem sag der skal opklares. Det klarer forfatterene med et velkonstrueret og fremragende plot. Denne serie er og bliver en milepæl i den danske kriminallitteratur.

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd