Onsdag, juni 19, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

SARA BLÆDEL: BEDEMANDENS DATTER

saraSARA BLÆDEL: BEDEMANDENS DATTER. 337 Sider. Kr. 299,95

De næste par år lader det til at Sara Blædel giver Louise Rieck en velfortjent orlov. Og introducerer Bedemandens Datter Ilka Jensen. Og ikke nok med det rykker Blædel også teltpælene op og drager til USA. Bedemandens Datter er det første bind i en trilogi.
Sagen der bringer Ilka til USA er farens Poul Jensen død. Han ejer en bedemandsforretning. Det bevirker at Ilka må til staterne at rydde op efter faren. Ilka der ellers lever et stille liv som enke og arbejder som skoleportræt- fotograf i Danmark må snart sande at farens død sætter skub i en række mystiske begivenheder som vender op og ned på hendes tilværelse. Fortællingen finder sted i den amerikanske by Racine i staten Wisconsin. Byen der er kendt som en rigtig ”dansker by” hvor der bor adskillige danske immigranter og flere efterkommere har slået sig ned. Det viser sig hurtigt og tydeligt at Ilka ikke er en kvinde som skal tages let. Uanset hvad vanskeligheder hun kommer ud for så tackler hun dem på sin helt egen og effektive måde.

Sara Blædel leverer igen en spændende historie og ikke mindst giver hun et indblik i Bedemandsindustrien i guds eget land og den er milevidt fra den danske ditto. Blædel præsenterer også en række mere eller mindre susspekte personer.

Der er ingen tvivl om at Sara Blædel med sin nye person nok skal gå lige i hjerterne ind på de danske læsere. Ilka er også en type der ikke går af vejen for en One Nigth stand med forskellige herrer når hun har lyst.

Det er godt nok en første bind i en trilogi, men undertegnede tror der sagtens kan bygges videre på denne Ilka karrekter.

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd