Mandag, juni 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MOGENS BLOM: ARVEN FRA BASRA

arvenfraMOGENS BLOM: ARVEN FRA BASRA – 375 sider. Kr. 249,95 ”Arven fra Basra” er 2. bind om Maiken Tarp fra Forsvarets Efterretningstjeneste. Kan sagtens læse uden at have læst 1. bind ”Gidsel i Amman”. Persongalleriet er gennemgåede for begge romaner. En af Maiken Tarps tidligere tolke, der har arbejdet for Danmark, bliver myrdet i Amman. Den myrdede tolk Wasim Jabiri, har været en af Maikens meget nære medarbejdere. Ved liget er placeret en tolkeliste med 78 navne, med Wasims navn streget over. De forskellige tolke er spredt over 14 lande i Mellemøsten, Europa og USA. ISIS-lederen Nasir Fayez har også tidligere lagt listen på nettet.

Maiken ønsker straks at rejse til Mellemøsten for at efterforske sagen, og for at forsøge at finde andre tidligere tolkemedarbejdere, således at de ikke også bliver streget på listen. Hun bliver til sin overraskelse bedt om at rejse.

Maikens kæreste journalisten Kåre, bliver af sin avis også sendt afsted for dække sagen for sin avis. Han ønsker at lave et interview med Wasims enke. Både Maiken og den jordanske efterretningstjeneste forsøger at forhindre dette. De mener, det vil give unødvendige problemer i sagen.

Samtidig kommer Kåre i besiddelse af overraskende oplysninger om en gammel sag fra Basra. Et tidspunkt hvor Maiken selv har været til stedet i Basra.

Endnu en tidligere tolkekollega, findes myrdet i Egypten – inden det egyptiske politi formår at beskytte ham.

Pludselig viser det sig, at også Maiken kan være et attentatmål, på grund af sin fortid som spion i Basra og Bagda.

To private sikkerhedsfirmaer har opereret i Mellemøsten. Triple Impact og Team Alpha. Deres noget flossede forretningsmoral bliver afgørende for resten af forløbet i romanen. Det viser sig, at en af tolkene, formentlig gemte noget som, ville have fatale følger for sikkerhedsfolkene. En amerikansk konvertit Kevin Roberts, som har erfaring fra sikkerhedsbranchen mistænkes.

Maiken beordres af sikkerhedsmæssige grunde hjem til Danmark.

Her spindes der videre på forløbet i Danmark med Maiken og Kåre samt Wasims nære familie som hovedrolleindehavere.

Hele plottet bygger på arbejdet i efterretningstjenesten, forsvarsministeriet og interne magtkampe i ministerierne. Sidehistorie er journalistens vinkel.

Den er rystende aktuel, og har alt hvad der hører til – spænding, intriger og politisk spil, kidnapning, mord, tortur og en heltinde – en snarrådig kvinde, der sætter livet på spil, på trods af den meget hårde medfart.

Den skal bare læses! God fornøjelse. Min varmeste anbefaling.

Anne-Lise Hansen

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd