Mandag, juni 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

PIERRE LEMAITRE: ET BESKIDT JOB

etbeskidtPIERRE LEMAITRE: ET BESKIDT JOB. Oversat af Karsten Nielsen efter CADRES NOIRS. 2010. 448 Sider. Kr. 299,-
Pierre Lemaitre lægger ikke skjul på, at han fik inspiration til at skrive Et Beskidt Job på grund af sin fars situation da han blev fyret på gråt parpir.
Bogens hovedperson er 57-åriges Alain Delambre er arbejdsløs på fjerde år. Fyrringen er sket efter at have været HR-chef i en stor virksomhed. Nu står han midt i sit livs nedtur, økonomisk, privat, socialt og menneskeligt. Han er så langt ude at han villig til at gå meget langt for at skaffe sig et ordenligt job. En dag svarer han på et jobopslag og ender som en af fire kandidater, som går videre. Ejerne har bestemt at den næste sorteringsrunde i jobsøgningen bliver en praktisk HR-opgave. Den organiseres som en ”gidseltagning” blandt fem ledere. Kandidaterne skal under "gidselstagningen" via et skjult kamera vurderes, hvem af lederne der vil være bedst egnet til at gennemføre den næste store fyringsrunde. Alain accepterer dette usmagelige set-up. Han begynder at forberede sig prøver at forudsige hvordan det vil uvikle sig hvad man kan gøre for få indflydelse til at styre engagementet. Men måske går han lidt for vidt … Aldrig har det været sværere at skaffe sig et godt job. Herfra udvikler historien sig i en retning som ingen kunne forudse eller....
Atter viser Pierre Lemaitre at han er en af tidens største fornyende kriminalforfatter. Gang på gang går han sine egne vegne. Gang på gang fyrer han den ene overraskelse af efter den anden. Gang på gang får historien endnu en ny drejning og for det skal være løgn endnu en.
Mon ikke Det Danske Kriminalakademi skulle prøve at kigge lidt nærmere på Lemaitres forfatterskab når der skal kåres Årets Bedste Udenlandske krimi?
Finn Hansen.

Our website is protected by DMC Firewall!