Onsdag, februar 20, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

YRSA SIGURDARDOTTIR. DNA. 2016.Oversat af Nana Kalkar efter DNA.

dnaYRSA SIGURDARDOTTIR. DNA. 2016.Oversat af Nana Kalkar efter DNA. 2014. 479 Sider. Kr.
Det er den 7. kriminalroman fra den islandske Krimidronning og Bestsellerforfatter Yrsa Sigurdardottir. Hun er især kendt fra sin serie om Thóra Gudmunddottir.
Nu synes forfatteren at hun vil præsentere i ny hovedperson og serie. Med DNA stifter vi bekendtskab med kriminalassistent Huldar Traustason. Handlingen starter med at en ung kvinde findes brutalt myrdet i sit hjem i Reykjavik. Det eneste vidne til mordet er hendes syv-årige datter. Da endnu en kvinde umiddelbart efter bliver myrdet på den samme bestialske måde, står politiet uden nogen andre spor end en mistanke om, at samme gerningsmand til begge mord. Kort efter modtager en radioamatør en besynderlig og uhyggelig skræmmende melding, som knytter ham til begge ofre. Det pirrer hans nysgerrighed og han begynder at efterforske sagen på egen hånd. Huldar som leder efterforskningen, han står uden konkrete spor. Det skaber uro, frustration og konflikter internt i politiet. Sagen kompliceres yderligere af, at Huldar for nylig under en bytur har løjet om sig selv over for psykologen Freyja, som bistår det syv-årige øjenvidne i sagen.
Endnu en gang har islands ubestridte krimidronning vist hvordan sådanne en historie skal skrives. Hun har fuldstændig styr på alle elemanter personer, miljæet og frem for alt præsenterer hun et realistisk plot. Huldar Traustason serien skal nok blive endnu en læsersucces.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd