Onsdag, juni 19, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

PAUL SUSSMAN: OSIRIS LABYRINT.

susPAUL SUSSMAN: OSIRIS LABYRINT. Oversat af Ninna Brenøe efter THE LABYRINT OF OSIRIS. 2012. 593 Sider. Kr.  
Det er desværre den sidste bog i Sussmans serie af arkæologiske krimier. Forfatteren døde i 2012. Dette værk har  ligesom forgængerne de samme kvaliteter. Et hæsblæsende plot der går på tværs over adskillige kontinenter og udspiller sig over  flere tusinde år
Historien tager sin begyndelse i den armenske katedral i Jerusalem- Her er journalisten Rivka Kleinberg blevet stranguleret med en garrotte. Kriminalinspektør Arieh Ben-Roi som leder efterforskningen i felten,  finder hurtigt ud af, at hendes reportager gennem årene har skaffet hende adskillige fjender på halsen. De spegede trådene fører Ben-Roi fra Jerusalems gamle bydel til den russiske mafia, til trafficking, til multinationale selskaber og til flere magtfulde interesser både i Egypten og i Israel. Men der kommer først gang i efterforskningen, da han opdager en forbindelse til arkæologiske udgravninger i 1930’erne. Og ikke mindst til en labyrintisk mine i Egyptens østlige ørken, hvor faraonerne i sin tid hentede deres guld. Og Ben-Roi må have assistance fra sin egyptiske kollega Yusuf Khalifa fra Luxor Politi.
Som der skrives vil ”Gamle Sussman-entusiaster vil genkende Ben-Roi og Khalifa fra de tidligere bøger, men nye læsere kan sagtens stige på her”.
Uanset hvad er Osiris´Labyrint atter en pageturner af format. De 593 sider er alle pengene værd.
Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!