denophojet

KEIGO HIGASHINO: DEN OPHØJEDE MORDER. Oversat af Jonas Steno Olsen & Mette Holm efter SEIJO NO KYUSAI. 2008. 319 Sider. Kr. 299,95
Keigo Higashino er en af de mest populære forfattere i Japan og populariteten har også nået de danske læsere. Læserne tog nemlig både dem og anmelderne med storm. Det skete med at Modtryk præsenterede  Den Hengivne Hr. X. den følges nu op af:  "Den Ophøjede Morder". Værket er en kriminalhistorie der leder tankerne hen på datidens mester John Dickson Carr. Hans speciale var bl.a. ”Mord I Lukkede Rum og Umulige Mord Altså mord der simpelthen ikke kunne lade sig gøre. Denne gang følger læserne der følger vores ven drabsefterforskeren Kusanaki. Han kommer på sin hidtil mystiske og hårdeste sag.
Sagen er at en mand findes forgiftet i sit eget hjem og naturligvis er den hovedmistænkte er hans kone, Ayane. Selvom hun har talrige motiver er hendes alibi vandtæt og skudsikkert. For fruen befandt sig mange kilometer borte da mordet fandt sted. Kusanakis unge kollega, Utsumi, kontakter vores anden ven og egentlige hovedperson professor Yukawa, for han er den eneste der kan finde frem til sandheden.
"Den ophøjede morder" er mere end bare en forrygende krimi. Den er en spændende introduktion til tidens moderne Japan, der stadig styres af urgamle æresbegreber og dyder samt en unik form for høflighed.
Vi opfordre Modtryk til at fortsætte udgivelserne af denne fremragende japanske forfatter.
Finn Hansen.