Onsdag, juni 19, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

J. P. DELANEY: KVINDEN FØR.

enkvindeJ. P. DELANEY: KVINDEN FØR. Oversat af Kim Langer efter THE GIRL BEFORE. 2017. 399 Sider. Kr 249,95.
- Kvinden Før - er en Domistic Noir med et virkeligt anderledes og originalt plot. Der er intet at nobiliteter som bestsellerforfatteren Lee Child udtaler følgende: ” Blændende...en perfekt thriller”
Hun tror hun har skudt papegøjen da Jane som har brug for en frisk start  får tilbudt at flytte ind i en minimalistisk hi-tech lejlighed i London. Arkitekten bag vidundret insisterer dog på en række mærkværdige regler, som for eksempel der må ikke være bøger, ingen billeder på væggene, ingen personlige nipsting. Det er bare nogle af dem.
Men Jane opdager hurtigt da hun flytter ind, at den tidligere lejer døde under mystiske og tragiske omstændigheder. En kvinde, der lignede Jane overraskende nok på en plet. I takt med at Jane forsøger at få klarhed over stedets historie, følger hun ubevidst akkurat de samme mønstre og veje som forgængeren. Hun tager nemlig de samme valg, krydser veje med de samme mennesker og oplever samme snigende angst som kvinden før.
Kvinden før" er, undskyld atter at bruge frasen,  en ægte pageturner og må regnes som en af årets stærkeste, medrivende psykologiske thriller. Til læsere der virkeligt er grebet af domestic noir-bøger som: "Før Jeg Lukker Øjnene", "Kvinden I Toget", "Kvinden Der Forsvandt". Især til sidst hvor det hele tager en kæmpe drejning som fuldstændig overrasker!
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd