Onsdag, juni 19, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MONS KALLENTOFT: VANDENGLE.

vandMONS KALLENTOFT: VANDENGLE. Oversat af Lilian Kingo efter VATTENÄNGLAR . 2011. 413 Sider Kr.
Det er ikke noget rart syn som Malin Fors en efterårsmorgen kaldes ud til. Gerningsstedet er en villa i et af Linköpings mondæne velhaverkvarterer. Ofrene er et ægtepar der er blevet myrdet og ligger nøgne og isblå i husets Jacuzzi. Men hvad værre er at, parrets femårige datter er sporløst forsvundet. Så spørgsmålet som politiet hurtigst muligt skal finde ud af er om den lille pige også er myrdet, kidnappet, eller kan politifolkene håbe på at hun har haft held med at flygte fra mordstedet? Det er op til Malin Fors og Linköping Politi at finde ud af hvad det hele går ud på.
Med septembervinden i ryggen og i den vanlige vedholdende regnvejr indleder politiet en intensiv eftersøgning. Men de må snar konstaterer at opklaringen slet ikke er så ligetil. For bag villakvaterets pæne facader og den gode vilje lurer råddenskaben, og den tærer på Malin Fors. Trangen til igen at søge tilflugt i flasken bliver større og større som sagen skrider frem. Det hele viser sig til sidst at det er en sag, hvor grænserne mellem det gode og det onde udviskes, og et barns liv står på spil.
Det er et godt og overraskende plot som Kallentoft har konstruereet. Det er svært at gennemskue. Det er samtidig en tankevækkende kriminalroman. Kort sagt er Vandengle endnu et pletskud – det 6. fra forfatteren.
Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!