Tirsdag, december 11, 2018

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

PAUL CLEAVE: ØJE FOR ØJE.

ojePAUL CLEAVE: ØJE FOR ØJE. Oversat af Rasmus Klitgaard Hansen efterFIVE MINUTS ALONE. 2014. 443 Sider. Kr. 199,-
Carl Schroder og Theodore Tate – ”Komastrømerne”, som er det navn som medierne har givet dem. Efter alle de farlige genvordigheder de har været udsat for, endelig er ved at få deres liv på ret køl igen. Tate er omsider vendt tilbage til sit kriminalassistentjob. Samtidig kan han føle sig taknemmelig over, at hans kone, Bridget, er kommet hjem igen.
Schroder derimod har det hverken godt eller skidt. Han slås stadig med eftervirkningerne af kuglen, der sidder inde i hans hoved efter skyderiet han var involveret i et halv år forinden. Det har ikke slået ham ihjel men slået kontakten fra for alle hans følelser, hvilken kan vise sig at være mindst lige så farligt.
Øje For Øje - sættes i gang med at liget af en tidligere dømt brutal og skånselsløs voldtægtsforbryder bliver fundet ved jernbaneskinnerne, efter at være blevet splittet til atomer af et tog. Tate får opgaven til at finde ud af, om det drejer sig om mord eller selvmord.
Sagen tager for alvor fart da aftenen efter forsvinder endnu to voldtægts-forbrydere. Omstændighederne tyder på at der er en sammenhæng mellem de to sager. Efterforskningen bliver vanskeliggjort af, at alle på politi-stationen tilsyneladende holder med morderen. Pårørende til mordofre har som regel kun én bøn til politiet : Når I griber morderen, så giv mig fem minutter alene med ham. Og det er præcis, hvad der sker nu. Der er nogen, der hjælper de efterladte med at de får deres fem minutter med gerningsmanden. Men da uskyldige mennesker begynder at dø, kommer Tate og Schroder på kollisionskurs, og inden længe får de en modstander, de aldrig havde forestillet sig. Øje For Øje er kontant og hårdkogt spænding fra første til sidste side. Historien bliver især båret frem af det psykologiske spil mellem personerne og det fremragende og realistiske plot.
Paul Cleaves ”Christchurch Noir” serie er et must for alle krimifans af gedigent spænding.
Finn Hansen.

Our website is protected by DMC Firewall!