Fredag, november 16, 2018

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

ANN CLEEVES: MØRK MULD.

mork1ANN CLEEVES: MØRK MULD. Oversat af Brian Christensen oversat af efter COLD EART. 2016. 384 Sider. Kr. 299,95
i det syvende bind i Jimmy Perez serien som er den sidst udgivne (bare rolig der er flere på vej. Læs alle artikler om Ann Cleeves under Breaking News), starter i de mørke vinterdage på Shetlandsøerne. Her sætter flere måneders kraftig regn et jordskred i gang. Jordmasserne vælter hen over hovedvejen mellem Lerwick og Sumburgh og videre ned til havet.
Jimmy Perez deltager ved vennen Magnus Taits begravelse, samtidig må han være tilskuer hvordan muddermasserne og det tørveholdige vand pløjer sig gennem et lille husmandssted. Alle øens beboer tror, at huset er ubeboet, men midt mellem mudder, sten og murbrokker finder Perez liget af en mørkhåret kvinde iført en rød silkekjole. Kvindens smukke mørke, eksotiske udseende får ham til at føle, at de på en eller anden måde er forbundet, og han arbejder desperat for at identificere hende.
De nærmere undersøgelser påviser, at kvinden allerede var død, inden jordskreddet ramte huset. Perez kaster sig ind i en efterforskning for at få opklaret kvindens identitet, og hvordan hun døde.
Mørk muld er som skrevet den syvende roman i Ann Cleeves’ populære Shetland-serie, der er filmatiseret af BBC. Serien der lige som Vera Stanhope serien følges af millioner af seere over hele verden.
Mørk Muld – er endnu et fornemt eksempel fra forfatterens side hvordan man gang på gang kan skabe spænding og interesse for personerne i et medrivende plot.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd