Onsdag, juli 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

SARA BLÆDEL: ILKAS ARV.

ilkaSARA BLÆDEL: ILKAS ARV. 323 Sider. Kr. 299,95
Ilkas Arv - andet bind af Sara Blædel i forfatterens påtænkte trilogi. Ilka er som bekendt skoleportrætfotograf. I Første bog Bedemandens Datter, fik en overraskende sørgelig nyhed, at hendes var far er død i USA. Hun fik endnu en overraskelse nemlig at hun er nævnt i hans testamente. Atter en gang viser Sara Blædel at hun er en erfaren krimiforfatter. Efterfølgeren får læserne adgang til at bevæge sig længere ind i den forunderlige verden om bedemandsforretning i amerikansk style. I Ilkas Arv forener Sara Blædel på fornemvis vis hvordan hun får samspil mellem krimiplot, opklaringsarbejde og andre samfundsrelaterede emner op i en højere enhed.
Ilka og moren har intet hørt til ham, siden han forlod dem. Den gang var Ilka kun syv, og det er efterhånden 33 år siden. Men savnet af faren har i alle årene siddet dybt i Ilka, så hun beslutter at rejse derover. Ikke fordi hun interesserer sig særligt for arven, men nu vil hun have nogle svar på de spørgsmål der har plaget hende siden. For hvorfor rejste han i det hele taget til staterne? Og hvorfor lod han aldrig høre fra sig? Hvordan har hans liv været? Og hvem var hendes far egentlig? Det bliver bare ikke så let. For ikke blot har faren en ny og mildest talt meget lidt imødekommende familie, der er også meget tyder på, at han har haft en masse at skjule. Men det er ikke så let at finde ud af. For bedemandsforretningen er på fallittens rand, farens nye familie, der ikke vil vide af hende, og ingen vil tilsyneladende besvare hendes mange spørgsmål.
I stedet havner Ilka i en situation, hvor hun risikerer at hæfte for noget, hun aldrig vil blive gældfri for igen. Til sidst har hun mest lyst til kapitulere og dreje nøglen om og rejse tilbage til Danmark. Men det gør hun ikke, da hun finder et brev, der tyder på, at hendes far har været udsat for pengeafpresning. Hun begynder i stedet at borer i sagen, og langsomt kommer sandheden for dagen. En sandhed, der er helt anderledes og meget frygteligere, end Ilka (og læseren) har kunnet forestille sig.
Bogen slutter med en af de helt store overraskelser, nemlig en rigtig cliffhanger der får læseren til at fare til bogladen når det tredje bind lander på disken.
Kort godt det er Sara Blædel i topform. Herom hersker ingen tvivl.
Finn Hansen..

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd