Mandag, december 09, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MATTHEW ARLIDGE: DUKKEHUSET.

dukkeMATTHEW ARLIDGE: DUKKEHUSET. Oversat af Stig W Jørgensen efter THE DOLL´S HOUSE. 2015. Sider. Kr
Dukkehuset - er det 3.bind i Matthew Arlidge populære serie der har Kommissær Helen Grace i hovedrollen. Igen er den nye gerningsmand en person med fordrejet og frygtindgydende tankegang.
Jentas præsenterede Arlidge med stit første ”børnesangemord”: Okker Gokker som hurtigt blev fulgt op af Bro Bro Brille, og efter Krimicirklens mening er han, Chris Carter en hård konkurrent. Han kan nemlig på samme måde skabe en uhygge og et spændende univers og miljø.
En ung kvinde vågner frysende op i en kold, mørk kælder. Hun har ikke den fjerneste ide om uden nogen anelse om hvordan hun kommet derned, og slet ikke hvem hendes kidnapper er. Det er bare starten på hendes værste mareridt.
I nærheden bliver liget af en anden ung kvinde fundet. Hun er blevet begravet på en afsidesliggende strand. Men det mærkelige er at den døde pige aldrig meldt savnet – og hendes fremmedgjorte familie havde modtaget regelmæssige beskeder fra hende igennem årene. Nogen har holdt hende i live hinsides graven.
Det går lynhurtigt op for kommissær Helen Grace det skræmmende bevis  at hun atter en gang jager efter et monster som ikke kun har en forskruet, tankegang men som også er både intelligent og opfindsom – et rovdyr, der har slået ihjel før!
Medens Helen kæmper med at forstå hvad der ligger bag morderens motiv, begynder hun at indse at hun er i  tidsnød så til sidst udvikler jagten til  et desperat kapløb mod tiden.
Dukkehuset er spændende fra først til sidst. Hans plot er godt dækket ind og da det endelig afsløres er det realistisk og logisk.
Så vidt vides er forfatteren i gang med at skrive sib 8 eller 9 bind til serien.
Næste bind, det fjerde har titlen : Liar Liar. Mon ikke den ligger i dansk oversættelse til efteråret?
Finn Hansen.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!