Mandag, juni 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

C. J. TUDOR KRIDTMANDEN.

Kridtmanden HardbackC. J. TUDOR KRIDTMANDEN. Oversat af Steffen Rayburn-Maarup efter THE CHALK MAN. 2018. 320 Sider. 199,95 kr.

Ikke mindre end 38 lande sikrede sig lynhurigt udgivelsesrettigheder til Kridtmanden. Det er der ikke noget at sige til. For C. J. Tudor er en spændende dame fra England og så er hun debutant. Det må siges at det er noget af et bragende indtog hun gør i thriller genren. Bogen udspiller sig i henholdsvis 1986 og 2016.

1986. driver Eddie og hans venner rundt i en søvnig engelsk landsby og venter på at blive voksne. De får tiden til at gå med at små drille hinanden og slås med de andre rødder men hvad værre er, begynder de at tegne forskellige små kridtmænd på byens fortove; mærkelige symboler, som kun de ved, hvad betyder. Men pludselig begynder der at dukke fremmede kridttegninger op. Tegninger, der ikke fører til skolen eller legepladsen, men ud i skoven. Skoven, hvor det hele starter med mord og andre skæbnesvangre grusomheder.

30 år senere sker der en dag at Eddie modtager en konvolut. I den ligger en tegning af en kridtmand. Eddies venner har også fået sendt kuverter med den tegning. Det er en spøg, tror de… indtil det går galt igen.
Kridtmanden er en gigantisk krimidebut. Den har et originalt og smart plot og samtidig er det noget at en pageturner. (undertegnede kunne ikke lægge den fra sig). Engelske C.J. Tudor lover godt for fremtiden. Som skrevet står var solgt til udgivelse i 38 lande og det allerede inden bogen udkom på engelsk i januar 2018.

Finn Hansen.

 

Our website is protected by DMC Firewall!