Onsdag, juli 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

OLE PETERSEN. AKELEJENS VÆSEN

oleOLE PETERSEN. AKELEJENS VÆSEN. Sider. KR.
Akelejens Væsen – Er en ulv i fåreklæder. Grunden at hvis man hos boghandleren får fat i bogen tænker man umiddelbart at den må være smuttet fra hylden med Digtsamlinger. Men det er det ikke, tværtom. Man skal ikke lade sig narre af det smukke cover. Bogen er en kriminalroman skrevet på både en spændende, brutal og poetisk måde. Histrien beretter nemlig om hvad der får en ganske almindelig dreng til at udvikle sig til en seriemorder. Bogens bagside tekst.
”Halvor forlod kirkengennem indgangsdøren, han lod den stå på vid gab efter sig. Hænderne følteydersiden af dørene hele vejen ud, indtil fingerspidserne efterlod dem, og hansudstrakte arme faldt ned langs siden. ’Lad de små komme til mig,’ stod der over døren.Månen skiftedelangsomt farve fra kridhvid til let gul.Trekløveret iagttogtavst den siddende skikkelse, hvis arme var fastholdt med korslagte ben tilknæfaldets balustrade med hvide plasticstrips i skarp kontrast til den sorteopsmøgede præstekjole. Det foroverbøjede hoveds skaldede isse var dekoreret medrøde øjne og et smil, som grinede én lakonisk i møde. En tom læbestift låne den for offeret, og enkelte vanddråber vidnede om, at livet havde forladtkirkens vært under vand. Et vådt spor på granitgulvet ledte til den vandfyldtedøbefont, hvor en enkelt af Jerichos Roser stille vuggede i færd med athåndtere livet, som atter trak ind i den over en forlist brille på bunden afgranitkarret.”Akelejens Væsen er en litterær Bohemian Rhapsody, rettet anmed noter fra den kølige krimi, en rå psykologisk thriller og den hjertevarmeglød. En gourmet anretning om andres skæbnesvangre valg og de af vore egne. Isthis the real life? Is this just fantasy?”
Beretningen er spændende godt hjulpet på vej af nogle knivskarpe personportrætter og et troværdigt plot. Anbefales varmt.
Finn Hansen

Our website is protected by DMC Firewall!