Onsdag, juli 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

LISA HÅGESEN: GÆLD TIL DJÆVELEN.

gladLISA HÅGESEN: GÆLD TIL DJÆVELEN. Oversat af Lars Poulsen efter GÄLD TILL DJÄVULEN. 288 Sider. 299,95 Kr.
Med Hendes Blå Øjne blev danske læsere præsenteret for det nye svenske navn i den psykologiske spændingslitteraturen. Det gav ”blod på tanden” for nu er Gæld Til Djævelen aktuel. Atter er vi i selskab med bibliotekaren Raili. Historien handler både om Okkultisme og satanisme. Som i Hendes Blå Øjne skal læseren bare nyde den isnende spænding og den barokke humor.
Julen står for døren, men dette opfatter Ylva ikke. Hun den ligger på nemlig på en psykiatrisk afdeling. Lægerne der taler om psykose eller hjerneskade, men det tror Raili ikke på. Hun har den brogede forsamling af gamle søskende i det øde Svartevattnet mistænkt for at have en stor finger med i spillet. Sammen med kollegaen Solveig bliver hun endnu en gang viklet ind i et spind af løgne, mord og mystik og opdager alt for sent hvad der er motiv og baggrund for det hele, og hvad nu hvis nogen skylder djævelen noget, er det bedst at holde sig langt fra dem.
”Året er 1612, og svenskerne hærger gennem Bohuslän som en pest. En mand får hjælp af djævelen til at bringe sin myrdede hustru tilbage og må efterfølgende betale prisen. Om og om igen …”
Som læser er man fanget fra første side til sidste side er vent. Det er en original historie som Hågesen har kreeret og man gyser og morer sig fint i Railis selskab.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd