Onsdag, juli 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

A. J. FINN: KVINDEN I VINDUET.

kvindA. J. FINN: KVINDEN I VINDUET. Oversat af Charlotte A. E. Glahn efter THE WOMAN IN THE WINDOW. 2018. 424 Sider. Kr.
Den bedste roman på dansk bliver som vi har skrevet Søren Sveistrups´s Kastanjemanden og det er lige så sikkert er det den bedste psykologiske uden landske krimi bliver min navnebror A. J. Finn´s Kvinden I Vinduet. Altså hvis der er retfærdighed til. Finn har nemlig skabt en hovedperson som ikke ligner nogen andre i genren. Dr. Anna Fox er nemlig både paranoid, fordrukken og ikke mindst en særling.
Det er ikke paranoia, hvis det virkelig er sket ...
Dr. Anna Fox bor alene i sit store hus i New York. Men for bare et år siden var hendes situation en helt anden her var hun både gift, havde barn og et godt job. Nu lider hun af agorafobi og får voldsomme angstanfald ved tanken om at bevæge sig udenfor. Hun får dagene til at gå med at se gamle s/h film, chatte på nettet, drikke vin, æde masser af farlig medicin og udspionere sine naboer.
For overfor bor den perfekte familie – far, mor og teenagesøn - men en aften, Anna kigger gennem fotolinsen over mod deres vinduer, ser hun moren i huset falde om med en kniv plantet i brystet. Chokeret ringer hun 112 efter politiet og forsøger at gå ud og skaffe hjælp. Men så snart hun åbner døren, sortner det for hendes øjne, og hun kan ikke tænke klart. Efterfølgende er det, som om intet er sket. Der er nemlig  intet lig, ingen tilskadekomne, og slet ingen sørgende familiemedlemmer. Politiet noterer sig hurtigt, at Anna er psykisk ustabil. Samtidig bliver læseren vidne til at Anna Fox lille, afgrænsede verden smuldrer langsomt, for hvad er sandheden? Eller var det hele scenariet bare noget, hun bildte sig ind?
Der står flere sted at det er pageturner en kliche der bruges meget af os anmeldere - Men denne gang er det fuldstændigt rigtigt DU KAN NEMLIG IKKE LÆGGE DEN FRA DIG før Du har læst de 424 sider!

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd