Mandag, maj 27, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

JANE HARPER: SKOVEN

jabeJANE HARPER: SKOVEN Oversat af Karsten Nielsen efter FORCE OF NATURE. 2017 351 Sider. Kr.
Jane Harper - den australske forfatter blev vi præsenteret for med Tørken der både var en virkelig spændende og havde et original plot og historie som sad lige i skabet hos de danske læsere. Nu udkommer Harpers opus 2. Skoven. Det er også gensyn med hovedpersonen fra Tørken, politi-betjenten Aaron Falk.
Den handler om fem kvinder der modvilligt slænger en rygsæk over skuldrene og begiver sig ind i skoven. Kun fire af dem vender tilbage, og da de hver deres beretter version af historien.
Kvinderne er på teambuilding i den vidstrakte skov i Giralang National-park i Australien, da kollegaen Alice Russell forsvinder. Efterfølgende er de fire tilbage blivende kun enige om to ting: Nemlig at ingen af dem så Alice forsvinde, og hun kunne være modbydelig og infam kælling, når det stak hende.
Den røde tråd er spørgsmålet hvor godt kender du egentlig de mennesker, du er tæt på? Det spørger netop politibetjenten Aaron Falk sig selv om, da han bliver involveret i den mystiske sag om Alice. Han har desværre selv i forvejen et særligt udestående med kvinden. Hun var nemlig whistlebloweren i hans egen efterforskning af det familieejede BaileyTennants og hun havde lovet ham adgang til afgørende papirer i det traditionsrige firma, dokumenter, der muligvis kan skyde virksomheden i sænk.
Efterforskningen fører Falk ind i den australske skov og tilbage til hans egen barndom, til dengang skoven var offer for en seriemorders hærgen og opslugte en ung kvinde, der aldrig er blevet fundet. Mellem klipper, træer og afsides flodløb lærer Falk Alice, de fire kvinder og deres indbyrdes relationer at kende. Deres venskab, men også et spind af løgne, misundelse og gamle historier. Hvad er det, der til syvende og sidst har resulteret i mord?
Harpers force er at hun er fremragende til beskrive sine miljøer og hun kan skabe personer som er knivskarpe tegnetsamt at hun har kreeret et anderledes plot.
En af de helt store læseoplevelser.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd