Torsdag, juli 18, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

IAN MCGUIRE: NORDHAVET.

nord1IAN MCGUIRE: NORDHAVET. Oversat af Jakob Levinsen efter THE NORTH WATER. 2016 317 Sider. Kr. Et skib stævner ud med en morder ombord – selvom der er en drabsmand ombord, er det ikke en krimi i traditionel forstand. Men det skal absolut ikke skræmme nogen læsere til at undlade at læse denne fremragende roman.Vi skriver år1859. Hovedpersonen Patrick Sumner får hyre som skibslæge på en hvalfangerbåd med kurs mod polarcirklen. Sumner har et blakket ry fra Indien, hvor han i sin tid gjorde tjeneste i den britiske hær.
Men da skibet er langt oppe i det nådesløse hav nær ved det vestlige Grønland, bliver en skibsdreng fundet myrdet, og Sumner må tage affære. Han finder hurtigt ud af, at han er oppe imod en brutalitet, der er langt værre end den, han oplevede under belejringen af Delhi. Han er oppe imod Henry Drax: harpunér, morder, monster.
Det er en forrygende thriller i et originalt miljø og et uhyre realistisk miljø godt fortalt og man fornemmer bølgeskvulp og strabadserne i det barske liv på havet. 40 4
Der bliver 4 fortjente diamanter til Nordhavet.
Finn Hansen.

Our website is protected by DMC Firewall!