Torsdag, juli 18, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

POUL HENRIK PEDERSEN: MED DØDEN SOM GÆS

mddoPOUL HENRIK PEDERSEN: MED DØDEN SOM GÆST. 228 sider Kr.
13 personer er til 25års jubilæumfest på deres gamle gymnasium. Allerede under forretten dør en person. En portion lakseroulade var åbenbart forgiftet. Det viste sig at være med BOTOX.
Den uheldige var rektor Severinsen, en tilsyneladende afholdt mand. Meget dukker dog op undervejs. Og hvem ligger lige inde med Botox?
Chefpolitiinspektør Christian Dahl kommer på sagen sammen med sit team souchef Hagstrøm og unge kriminalbetjent Dahl. De får nok at gøre.
Alle festdeltagere samt Severinsens familie skal afhøres. Der er mange sjove typer.
En ambassadesekretær er hurtigt rejst til Riga hvor han arbejder og han er jo en pæn mand.
Byens fine fotograf, der er en sur madamme afhøres flere gange, det er ikke sjovt. Der er også en meget charmerende sygeplejerske blandt deltagerne. Så charmerende at chefpolitiinspektøren ikke kan undgå at indlede et forhold. En dejlig nat med en mistænkt. Dahl lider i forvejen af skilsmisse kvaler, ryger og drikker for meget og er nem at lokke. Det er da rigtig fint.
På et anonymt kort fra bisættelsen står der ” Se på bordplanen” så må blomsterhandleren inddrages og hun ved hvem der har skrevet kortet. Det hjælper dog ikke stort. Men måske var det ikke Severinsen der skulle myrdes.
Efter 14 dage findes En anden deltager død i sit hjem. Det er Poul Knutson der er gammel PET mand. Han har selv lukket morderen ind.
Journalisterne kimer politiet ned, det går for trægt med opklaringen. Journalist Sommer fortæller Dahl om en gammel historie om menneskesmugling. Mange af deltagerne har lig i lasten. Severinsen har været en rigtig skørtejæger i sin ungdom og har fået børn med flere af pigerne fra gymnasiet.
En advokat der har fået inddraget sin bestalling er også blandt de mistænkte.
Noget peger på ambassadesekretæren der forsvandt så hurtigt. Nu må Dahl og Hagstrøm en tur til
Letland, men returnerer uden afklaring, fuglen er fløjet til Danmark og der har han været flere gange under opklaringen.
Det lykkes som altid at fange forbryderen.
Det er en sjov og spændende krimi uden de store blodudgydelser, med fine person og stedbeskrivelser.
Jeg giver min bedste anbefaling.
Poul-Henrik Pedersen har skrevet flere kriminier, dette er den femte. Jeg har ikke mødt ham før, men læser gerne mere fra hans side. 40 4
Hanne Pedersen.

Our website is protected by DMC Firewall!