Torsdag, juli 18, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

AMBROSE PARRY: AL KØDETS GANG.

ambAMBROSE PARRY: AL KØDETS GANG. Oversat af Lilian Kingo efter THE WAY OF ALL FLESH. 399 sider. 299,95 kr.
Bag navnet som er pseudonym gemmer sig et ægtepar. Den ene er en en ”god gammel kending”, nemlig Christopher Brookmyre og hans hustru Marisa Haetzman. Brookmyre fik tre bøger udgivet på forlaget Klim. Det er: Murphys Lov , De Blindes Land og I Nattens Mulm En Skønne Dag. Ægteparret har nu startet en serie der er en blanding mellem en historisk roman og en kriminalroman. Al Kødets Gang tager læseren med til Edinburgh Anno 1847. Det er en en delt by, en og en stinkende smeltedigel der på en gang er præget af vold, mord og fattigdom, rigdom samt lægevidenskabelige fremskridt.
I Edinburghs bydel Old Town, dør en række unge kvinder på samme mystiske og smertefulde måde. I byens finere kvarter New Town, begynder vores hovedperson Will Raven, han er medicinstuderende, i sin læreplads hos den anerkendte professor i fødselshjælp James Young Simpson. Raven får lov til flytte ind i sin mentors hjem, der er også samlingssted for kolleger og rammen om dristige medicinske eksperimenter, der særligt handler om anæstesi.
Det ligeledes er her Will Raven møder Sarah Fisher – mildest talt en noget atypisk tjenestepige, en dame der ikke ligger under for nogen, og som suger til sig af den viden, som hun møder i sin dagligdag. De to umage personerbryder sig ikke synderligt om hinanden, men de har begge deres grunde til at involvere sig i de mistænkelige dødsfald blandt kvinderne.
AL KØDETS GANG - er som skrevet første bog i serien om Will Raven og Sarah Fisher. Den er både interessant og med et fremragende plot samt ditto miljøbeskrivningerne emmer af atmosfære som er unik. Der er bare at tilføje, vi ser frem med stor forventning til det næste bind rammer danske læsere igen. Gerne meget snart. 40 5
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd