Tirsdag, september 17, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

ANTONIO MANZINI. SORT PISTE

sortrANTONIO MANZINI. SORT PISTE. Oversat af Ole Laursen Vig efter PISTA NERA. 236 Sider. Kr
Arvids forlag har som bekendt en forkærlighed for italienske kriminalromaner. Og de har efterhånden vist os en bredt udsnit af dem. Nu kommer forlaget med en ny forfatter og en hel anderledes detektiv end f.eks. Andrea Camilleris retfærdige og ubestikkelige Montalbano, er Antonio Manizinis, den 46 – år gamle vicekriminal-inspektør, Rocco Schiavone det lige modsatte. Han er fordærvet, uærlig, brutal, seer bort fra regler og er grov og korrupt. For det ikke skal være løgn med en sort fortid. Trods al dette er han også en effektiv person når det stikker ham med en sor opklaringsprocent til følge.
Rocco Schiavone er blevet forflyttet (læs forvist) til Aosta i De Italienske Alper, 755 km fra hans elskede Rom. Iført Clarks-støvler og Lodenfrakke, totalt nytteløse i det barske snedækkede klima, går han i gang med efterforskningen af den første sag: der drejer sig om et lig fundet et lig der er mast til ukendelighed og ilde tilredt og halvt begravet i sne på løjpen. Et er at kæmpe mod sneen, noget andet at slås med de lokale politifolk, hvor de fleste af dem er tumper i Roccos øjne.
Manzini skriver med sarkasme og en god portion selvironi om den italienske nation på godt og ondt. Sort Piste - er det første bind i Rocco Schiavone-krimiserie: Det er helt sikker den skal nok blive taget vel i mod af de danske læsere. 5 diamanter.40 5
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd