Mandag, december 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

HENRIK BRUN: OPERATION NYTTIGE IDIOTER

opeHENRIK BRUN: OPERATION NYTTIGE IDIOTER. Sider. Kr.
Efter at have præsenteret 5 af sine bøger på Turbine er Brun nu at finde på Peoples Press. De 5 bøger som vi på Krimicirklen kalder ”LandeKrimier” Titlerne er: Den Danske Lokkedue, Den Norske Lakaj, Den Svenske Løgner, Den Finske Patriot og Den Polske Lykkeridder. De fem havde som hovedperson Ketil Brandt. Med Operation Nyttige Idioter præsenterer han en ny hovedperson, nemlig Selma Brink.
Hun træder til da Malin Østerlund, den kendte flygtningeaktivist og samfundsdebattør, bliver fundet kvalt i et buskads i Flensborg. Det tysk politi mener det drejer sig om et røveri, der gik af sporet. Men heri PET er ikke enige med deres tyske kolleger. Her frygter man, at det er et drab begået af politiske årsager, og at drabet kan være en trussel mod Danmark. Derfor sender de Selma Brink til Flensborg.
Selma som før var en kendt tv-reporter, men er officielt stået af ræset og har oprettet et online magasin. Men i virkeligheden er hun blevet headhuntet som indhenter for PET og skal under sit dække af journalist skaffe hemmelige informationer der har stor betydning for Danmarks sikkerhed.
I Flensborg infiltrerer hun sig stille og roligt ind byens flygtningemiljø uden rigtig at finde ud af mere om Malin Østerlund. Men så får hun en henvendelse, som sender efterforskningen i en helt ny retning. For måske er Malins død blot en brik i et større og uigennemskueligt politisk spil, hvor venner i virkeligheden er fjender, og målet helliger alle midler. Operation nyttige idioter er første bind i en serie om indhenter for PET Selma Brink. Og den skal nok blive populær for Henrik Brun er en fremragende plotmager og dette han bruger her er unik.
5 Diamnter fra Finn Hansen, Krimicirklen.40 5

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd