Fredag, november 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

FINN HALFDAN: DE USKYLDIGE DØDE.

udeFINN HALFDAN: DE USKYLDIGE DØDE. 403 sider. Kr.
Finn Halfdan bragede igennem med Et Nødvendigt Offer. Den fik da også fortjent Det Kriminalakademis Debutantpris. Nu er min navnbror klar med 2´eren.
Da bogens hovedperson Maya Leander sætter sig ind i Nicholas Holms Ferrari og kører til Mølle i Sverige, ligner det den perfekte romantiske weekend. Men det står dog hurtigt klart, at det skulle hun absolut aldrig have gjort!
For bag den idylliske facade gemmer sig en uhyggelig og dyster virkelighed. Og alt vendes pludseligt på hovedet, da Nicholas kort efter bliver fundet død. Meget naturligt falder politiets mistanke på hende for at have slået  Nicholas ihjel. Maya og Nicholas var engang ansat i den samme nødhjælps-organisation hvor de kæmpede for at redde verden. Men hvad skete der med Nicholas sidenhen? Det har Maya ikke den fjerneste ide om. For gav han køb på idealerne og blev istedet kriminel?
Maya begynder at grave i sagen, men nogle dødsens farlige personer der forsøger at skræmme hende til at stoppe sin undersøgelser. Og selv politiet begynder at opfører sig bizart. Lige så opsatte efterforskerne er på at hænge hende op på mordet, lige så travlt har deres egen ledelse med at henlægge og få sagen gemt væk.
Det står snart klokkeklart for Maya, at de personer, der skaffede Nicholas af vejen, ikke har tænkt sig at lade Maya gå fri. De spiller deres eget beskidte spil, hvor nogle må dø, for at andre kan leve.
De Uskyldige Døde - er som der skrives ”En djævleblændt veldrejet krimi om at gå all in i en højere sags tjeneste”. Det er også en fortælling om idealismens dyster bagside.
Plottet er speget men virker realistisk og miljøet er fremragende det samme er hele det store persongalleri. Finn Halfdan lever op til forventningerne herom hersker ingen tvivl.
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd