Fredag, november 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

STEEN B.J. EN HEKSEJAGT

hesSTEEN B.J. EN HEKSEJAGT. 258 sider
I denne krimi fører Steen B.J. Os ind i Folkekirken og den teologiske verden.
Det handler om Stelle der lige har bestået sin eksamen i teologi . Hun har fået 10, allerede her diskuterer hun med censor ( der er en mand) hvorfor hun ikke har fået 12.
Stella fortsætter nu på pastoral seminariet med henblik på at blive præst i folkekirken. Stellas største problem er kommunikation og pædagogik. Hun kommer i praktik hos hos Lone, en kvindelig præst. Her skal hun deltage i konfirmationsforberedelse, sjælesørgende arbejde og selv gå på prædikestolen.
Lone er kvindesagsforkæmper og ser gerne flere kvindelige præster. Derfor er hun meget på Stellas side trods de mange uheldige tiltag Stella kaster sig ud i. Stella får en stilling i Lones område, det giver mange problemer menighedsråd og mandlige præster. Når Lone skal prædike er kirken tom og når det er en mandlig præst Bruno, er kirken fuld. Bruno lever i registeret partnerforhold med Oluf. De to er meget velansete i menigheden. Problemerne med Stella vokser og alle ønsker hende afsat. Lone gør ingenting men har ambitioner om at blive biskop. Stelle sygemeldes.
En dag finder postbudet Lone død, hun er hængt hjemme i præstegården. Er det selvmord?
Lone er gift og har en datter. Denne datter har brudt forbindelsen med sin mor. Faderen besøger hende under dække af at tage til skakturnering. Datteren har som Stella psykiske problemer og bor i bofællesskab.
Nu må Team Milton træde til, men de har alle problemer at slås med. Ella får konstateret en knude i brystet og skal opereres. Ibsen har stadig nok at gøre med Søs der er Ellas halvsøster og psykisk ustabil. Søs har nu kastet sig ud i religionsstudier og fået indrettet en lille læsekrog hjemme hos Ibsen. En dag da hun passer Ibsens børn er hun uheldig at skolde den ene med en kop kaffe. Det giver dårlige vibrationer med ekskonen og Søs får tvangstanker om at slå børnene ihjel. Hun er dog heldig et møde præst Brunos samlever Oluf der også går op i religion og han er en god støtte.
Li-Mie deltager også i efterforskningen, men som sædvanlig går hun sine egne veje og kommer i store problemer..
Der er mange mistænkte i sagen der ikke er selvmord. Er den skyldige Stella, Stellas mand , Lones mand eller datter, en anden præst , menighedsrådsformanden eller postbudet.
Alt dette opklarer Team Milton midt i deres egne problemer.
Igen en spændende historie fra Steen B.J. Og hverdagslivet.
God læselyst.
Hanne Pedersen.

Our website is protected by DMC Firewall!