Fredag, november 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

JESSICA FELLOWES. MITFORDMORDENE DE UNGE SMUKKE DØDE.

midtJESSICA FELLOWES. MITFORDMORDENE DE UNGE SMUKKE DØDE. Oversat af Kirsten Heltner efter. THE MITFORDMURDERS. BRIGHT YOUNG DEAD. 350 Sider. Kr.
De Unge smukke Døde, er det andet selvstændige bind i Jessica Fellowes bestsellerserie om de seks Mitford-søstrer. Atter et fremragende eksempel på hvordan man skriver en krimi der foregår og kredser om spændingerne mellem ’upstairs og downstairs’ på de store engelske godser i 1920’erne.
De brølende tyvere har for alvor ramt Asthall Manor. Nancy, den ældste af Mitford-søstrene, bliver hurtigt en del af de unge glamourøse bohemer, der huserer i Londons natteliv. Pressen døber De Unge Smukke. Kredsen forstår nemlig at feste igennem til svingende jazzmusik og skaber avisoverskrifter med deres forskellige vilde påfund. Men for tjenestefolkene, der skal rydde op efter aristokratiets unge løver, og meget ofte også må tage skraldet og skideballerne for deres mere lyssky handlinger, er det hele knap så glamourøst.
Bind 2 starter med en af gruppens berygtede og vovede natlige skattejagter på godset går det galt. Det ender i et brutalt mord, og det bliver atter barnepigen og amatørdetektiven Louisa Cannon, der må redde trådene ud da stuepigen Dulcie uden videre anklaget og arresteret. Louisa beslutter sig for at rense Dulcie for mistanke, men morderen er måske meget tættere på, end hun tror.
Bind 2. holder de samme gode takter. Der er styr på plottet og miljøet og personerne er spændende og holder læseren tryllebundet til sidste punktum. 6 Diamanter.40 540
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd