Fredag, november 22, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

MARI JUNGSTEDT. ET MØRKE IBLANDT OS

etMARI JUNGSTEDT. ET MØRKE IBLANDT OS. Oversat af Kamilla Jørgensen efter ETT MÖRKER MITT IBLAND OSS. 2018. 314 Sider. Kr.

Det er den 14. Gotlandskrimi fra Jungstedt. Som sædvanlig er det hemmeligheder fra fortiden der pludselig resulterer i mord og andre slige ting i nutiden. Vi er under den årlige havkapsejlads Gotland Rundt blæser om bådene men det pludselig slår vinden over til storm, der resulterer i at masten på favoritbåden knækker. Heldigvis for er besætningen kan de søge læ i en vig på Östergarnslandet. Men der, hvor morgensolens første stråler bryder frem på Gotland, finder besætningen fra båden en død mand liggende i strandkanten med en knebel i munden og bagbundne hænder.

Den døde viser det sig, er den vellidte kroejer og lærer Tobias Ström. Han forsvandt på mystisk vis for et par dage siden på vej hjem fra sin populære beværtning på det sydlige Gotland. Men hvem ville dræbe ham? Det spørger kriminalkommissær Anders Knutas sig selv om, men samtidig må han kæmpe med sine følelser for kollegaen Karin Jacobsson.

Efter at Anders sidste gang havnede i seng med sin eks´sen, vil Karin ikke have noget med ham at gøre. Nu tvinges de to politifolk til at samarbejde under den halsbrækkende og medrivende jagt på morderen tværs gennem den gotlandske højsommeridyl: En jagt, der fører Anders Knutas og Karin Jacobsson ind i et fortidens mørke midt iblandt os, dybere, end de nogensinde kunne forestille sig.

Som skrevet er det Mari Jungstedts fjortende bog i hendes Gotland-serie. Og som sædvanen tro, er det atter en gang gedigent håndværk. En nervepirrende kriminalroman, hvor fortiden kaster lange skygger ind over nutiden. Plottet er mesterligt og tager lige en drejning til sidst som undertegnede ikke have set komme. 5 Diamanter.40 5

Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd