memmeKAREN MØLLER GROTHE. MEMENTO MORI. 403 Sider. Kr.
Memento Mori er det latinske ord for Husk Du skal dø – denne truende hilsen modtager - den stinkende rige (men også menneske skye) Marie Fisker Hansen. Men al den rigdom kan hun ikke bruge til noget mere, da findes hun død.
Nu er hun et grimt lig, der flyder et sted i Vadehavet. Druknet. Samtidig følger læseren morderens tanker. For mærkværdigvis var det ikke hensigten, at hun skulle dø, den gamle grådige kælling.
Jeg (morderen) ville bare give hende noget at tænke over - en advarsel - ligesom i brevene. Men det går galt!
Memento Mori - er en historie om grådighed, magt, profit eller hævn?
Flere mulige motiver skinner hurtigt i øjnene, til drabet på en ældre kvinde. Efterhånden som politikommissær Andersens og hans team efterforsker sagen bliver den mere og mere speget. Sagen udvikler sig for alvor da han begynder at koncentrere sin interesse til ferieøen Rømø, hvor antallet af mistænkte er lige så uklart, som vandet i mosehullerne på øen. Andersen er presset. Pressen ånder ham i nakken.
Memento Mori holder de samme fine takter som Hævn gjorde og Grothe viser lige hvordan en Krimi På Kanten skal skære masser af miljø, Ø-sladder, intriger, hemmeligheder og andre slige ting kommer for dagens lys. 6 Diamanter tildeles 2 bind i genren Udkants krimi. Nu glæder vi os til at læse Havfrue Død som er den sidste.40 540
Finn Hansen.