Mandag, december 16, 2019

Seneste 25 Bøger Anmeldelser. RESTEN AF DE ANDRE ANMELDELSER FINDER DU PÅ DE RESPEKTIVE FORLAG!

STEEN. B.J. NATTEFARLIG HAVE.

havSTEEN. B.J. NATTEFARLIG HAVE. 260 sider

Linea og Fie er til filmforevisning i Botanisk Have i Århus. Her møder de hurtigt Hugo og Claes og de hygger sig rigtig sammen. Fie og Hugo går hjem sammen.

Næste morgen står retsmedicinsk afdeling med liget af en 25 årig kvinde, voldtaget og kvalt.

Linea kan ikke komme i kontakt med Fie og Fies forældre er kaldt til retsmedicinsk for at identificere Fie. Linea kontaktes af morderen der siger at det er hendes tur næste gang. Hun tør ikke gå til politiet. I en bus møder hun dog Kanja og hendes mor, de er på vej til politiet fordi Kanja er blevet forulempet i Botanisk Have om natten. Kanja skal konfronteres med mulige voldsmænd, men kan ikke genkende nogen.

DE unge mænd som pigerne har været sammen med afhøres, men har alibiet i orden.

Li Mei søger i sine Apps efter lignende sager. Året forinden er to piger myrdet i Ålborg. Forældrene afhøres igen, de har været utilfredse med den tidligere efterforskning .De har dog en ide om noget cirkuspersonale.

Kanja og Linea holder sammen. Et postbud med en pakke bryder ind hos pigerne og overfalder dem. Det udvikler sig dramatisk Kanja bliver kvalt og Linea skaffer sig adgang til en nabo. Naboen mister også livet og Lines bindes til en sengestolpe mens efterforskningen skrider frem.

Undervejs er der problemer med en psykisk syg på et bosted, han har slået en plejer og er flygtet. Nu får der psykiatriske system en opsang. Psykisk syge behøver ikke være farlige, de skal bare behandles ordentlig.

I al tumulten dukker der nye spor frem. Linea bliver reddet og voldsmanden pågrebet.

Undervejs følger man også Søs og Ellas mor der er vendt hjem fra Spanien uden penge.

Hun er ude på et sidespor med kriminalitet og overskridende adfærd.

Læs historien, det er altid aktuelle problematikker Steen B.J. Kaster sig ud i.

Hanne Pedersen

Det er meget morsomt, for næsten samtidigt dumpede to bøger ind af brevkassen og begge handlede om Ravkammeret.
Debutanten Staunberg handler om den Pulitzer-vindende journalist John Newman. Han har modtaget et brev fra en professor, som leder ham på sporet af den legendariske skat Ravkammeret. Den har som bekendt været forsvundet siden Anden Verdenskrig. Professoren findes imidlertid myrdet, og John Newman får hurtigt på fornemmelsen, at dette ikke kun er historien om en forsvundet naziskat. Der må ligge mere bag. Og noget tyder på det. Johs søgen efter sandheden bringer ham til både Tyskland, Cypern og Israel. Og her involveres flere forskellige personer blandt andet til en tidligere tysk ubådskaptajn, en lokal landsbytosse og for det ikke skal være løgn en journalists moster. Inden John Newman får set sig om er han r jagtet af både nazister og jøder, som ikke skyr nogen midler for at beskytte deres hemmeligheder. Men hvad er det egentligt for et mysterium, Newman er blevet involveret i, og kan han nogensinde slippe ud af det igen? Ja, se det må læseren selv finde ud af.
Brian Staunberg ligger ikke skjul på at han har læst alle de store spændingsforfattere og han har da også leveret en spændende og interessant en af slagsen som vi ikke tøver med at give de flotteste anmelderroser.40 4
Finn Hansen.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd