FORLAGET UNDERSKOVEN.

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Anmeldelser fra FORLAGET UNDERSKOVEN.

dokKLAUS ENGHVIDT OLSEN: LIHOU DOKUMENTERNE. 387 Sider. Kr. 199,-
Selvfølgelig måtte der komme en thriller der tog udgangspunkt i finanskrisens kølvand. Det lå lige til højrebenet. Det var jo en samling finansmænd der ved oprette sindrige fiktive konstruktioner og skuffeselskaber der var ved at få hele verdens finanssystemet til at bryde sammen. Det var kyniske pengegriske parasitter i Habitter som var bagmændene.
Handlingen: ”Han vidste, at hans virksomheder kun hang sammen ved hjælp af sindrige finansielle konstruktioner og mærkelige skuffeselskaber på Kanaløerne, i Caribien, på mystiske småøer i Stillehavet og andre steder, som ingen anede hvor lå eller nogensinde havde besøgt. Det var ikke noget han bevidst havde gjort eller bevidst havde planlagt på den måde. Det var bare sket, fordi den ene plan nødvendiggjorde den anden. Det var ligesom en kæde, hvor der hele tiden skulle sættes nye led i. Det var først nu, at han var begyndt at indse, at konstruktionen var alt for svag. At den ikke ville kunne bære. Han var begyndt at indse, hvad han havde fortrængt, nemlig at han havde fået penge af sine investorer på falske løfter, havde brugt en stor del af dem på eget forbrug – eller faktisk mest på Rebeccas forbrug – biler, ferier, båd, feriebolig i Sydfrankrig, han vidste at pengene var mere end tabt, han vidste, at det var et spørgsmål om dage, før det hele ville brase sammen om ørerne på ham..”.
Tingene kommer for dagen da man en søndag morgen finder en af de tunge drenge i finanssektoren  ligger splattet ud på fliserne neden for et af finanssektorens højborge. Er manden selv sprunget ud? Eller er han blevet hjulpet ud over altanen? Eller er det selvmord? Der er forskellige ting på gerningsstedet der indikerer at der er ”ugler i mosen”.
Om kort tid skal der holdes generalforsamling hvor der skal tages en vigtig beslutning inden korthuset falder sammen.
Læseren stifter bekendtskab med en række suspekte personer og en samling politifolk der er ved at rive håret af hovedet for at gennemskue de finanssielle rævestreger.
Forfatteren har skrevet en meget realistisk, spændende og medrivende thriller og giver et godt og forståeligt indblik i hvordan sådan et cirkus bliver konstrueret. Kort sagt en fremragende historie.
Finn Hansen.


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/krimi-cirklen.dk/public_html/templates/tx_zenith/html/com_k2/default/item.php on line 214
Læst 30981 gange Senest ændret Tirsdag, 08 januar 2019 14:05
Mandag, 01 februar 2016 11:26 Skrevet af  In Forlag