Bod

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

FORLAGET BOOK ON DEMANDS.

havnetGITTEMIE ERIKSEN: HÆVNET. 374 Sider.
Pia Holm fik en hård medfart i sidste bind. Nu  ligger hun i coma efter et fatalt møde med en gerningsmand. Politikommissær Lars Andersen har ikke viet fra hendes side. Da vi træffer ham har han holdt vagt ved hendes seng i tre uger. Omsider lykkes sygeplejersken at overbevise ham om at forlade hospitalet. Denne beslutning kommer Lars dog snart til at fortryde, at han lod sig overtale, for han når ikke langt væk, før den bevidstløse Pia  Holm i centrum i en farlig gidselsituation. Naturligvis kan hun ikke blive ved med at være inaktiv og snart er hun på banen på trods af sin helbredstilstand. Atter engang bliver retsmediciner Pia Holm og politikom-missær Lars Andersen involveret i hæsblæsende jagt på en gerningsmand der er skyld i en 16-årig pige bliver fundet død på stranden ved Gedser Odde.  Både Gittemie, Pia og Lars tilbage i en ny realistisk mordsag som henrykker undertegnede både hvad gælder miljø og plot.
Finn Hansen.

 forsGITTEMIE Eriksen : FORSVUNDET. 357 Sider. Kr.
Der må da snart være et forlag der tager Gittemie med i sin kriminalforfatter stald. Gittemie har stille og roligt skrevet sig op i paranasset af krimiskribenter. Hendes 3. bind i Retsmediciner Pia Holm serien dokumenterer det. Historien sættes i gang af en lille dreng på tur med sin børnehave finder en indtørret arm i et moseområde på Falster. Ikke længe efter dukker der lignende makabre fund op fra flere andre moseområder og de viser sig desværre, at være af nyere dato. Hvert fund ser ud til at stamme fra en hel søskendeflok. Retsmediciner Pia Holm og politikommissær Lars Andersen står foran en største opgaver med at finde en gerningsmand, for hvem det er lykkedes at skjule sine gentagne gerninger i over tres år. Og meget tyder på, at samme person stadig er på spil. Kan politifolkene nå at forhindre endnu et massemord på en hel børneflok? 
For det ikke er nok, kæmper   Pia Holm samtidig sine egne dæmoner. Spøgelserne fra fortiden hjemsøger hende mere og mere og kræver hendes opmærksomhed.
Gittemie Eriksen leverer atter en kompetent krimiroman som er spændende, intersant og med et realistisk plot.


Finn Hansen.

 

 MAI LOUISE FALSIG: ABSOLUTION/SYNDSFORLADELSE. 266 sider. Kr. 234,- Bogen titel ”Absolution”/ Syndsforladelse er et ritual som bruges flittigt i den katolske kirke. Hvor man kan betro præsten alt og så få syndsforladelse. Og den gode præst må ikke røbe dine betroelser til andre Falsigs historie tager sin begyndelse en kold vintermorgen. Her opsøger en kvinde en katolsk kirke på Amager. Hun kommer for at få syndsforladelse for et mord, hun har i sinde at begå mord. Præsten lægger mærke til, at selv om kvinden taler et nydeligt dansk, så har hun en udpræget fransk accent. Han giver som han skal, kvinden syndsforladelse; Præsten prøver at tale kvinden fra at udføre det planlagte mord. Hun når at forsvinde ud af skriftestolen, og præsten når kun at få et glimt af en hvid pels med et helt specielt møster i ryggen. Præstens ddilemma er: Skal han være tro mod sin tavshedspligt, eller skal han melde det til politiet, og derved måske forhindre et mord? Der er det at præstens bror er ansat ved politiet og han gør det han ikke må betror sig til broren. Så sker der et mord og det er …... Nej, det skal ikke afsløres her. For nu udvikler sagen sig i rivende hast og sprder sig i flere retninger og flere motiver og mord kommer til. Midt i det hele står den nye udnævnte vicekriminalkommissær Jeanett Jönsson og Alessio Bonelli. Gang på gang tager sagen en ny drejning og intet er hvad det ser ud til at være. Mai Louise Falsig har udført lidt af en præstasion. Hun skriver i forordet at hun er ramt af Parkinson sygdommen men at hun nægter at lade sygdommen slå hende ud af kurs. Undertegnede læste bogen (som også er udført i en flot design), med stor fornøjelse. Bogen er spændende og får derfor behøver den ikke (Syndsforladelse) men den varmeste anbefalinger.

Finn Hansen.

Læst 1734 gange Senest ændret Onsdag, 06 december 2017 12:13
Mandag, 16 marts 2015 14:13 Skrevet af  In Forlag
Mere i denne kategori: « Aronsen Byens »