Forlaget Löwe Publishing

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

FORLAGET Löwe Publishing.

colMORTEN THOR HANSEN: COLOMBIA. 496 Sider. Kr.
Vi er i året 2008. Her går livet godt for arkæologiprofessor John William Archer. Han har en respekteret stilling på George Washington Universitetet i Washington D.C. Han er anerkendt for sine publikationer om tydning af tabte skriftsystemer og han har udsigt til en plads i regeringen, altså når vennen Phil Boomer vinder præsidentvalget. Og privat er han også priviligeret han har en smuk kone og en dejlig søn på 9 år. Men en skæbnesvanger aften i oktober ryger idylen de kører alle tre galt, og han smadrer med dødbringende udgang for sin familiens Ford ind i et træ. Han er nedbrudt over tabet af familien og opgivet af sig selv, den lærde verden og samfundet han ellers færdede sig hjemmevandti. Nu sidder han otte år senere dybt nede i et af universitetets kælderkontor. Pludselig bliver han opsøgt af Secret Service agenter sendt af præsident Boomer. De tilbyder ham en mulighed for at vende tilbage til livet. Der er nemlig blevet opsnappet besked om et mystisk fund i en colombiansk kaffeplantage. Fundet har hos NSA aktiveret en gammel protokol. Protokollen fører dem tilbage til en glemt og gemt episode, der involverede amerikanske videnskabsfolk der var på ekspedition i Colombia i 1974. Men er der bare et gran af sandhed i de gamle informationer, kan de resultere i bane-brydende teknologier, der ville være milliarder af dollars værd. William Archer og et lille team tager i al diskretion til Colombia for at finde ud af hvad der er fup og hvad der er fakta. Teamet ved bare ikke accepten af opgaven,m at de uvidende har involveret dem selv i centrum af et dødsensfarligt kapløb. Ekspeditionen hvirvles ind i et speget spind af løgne og bedrag, og noget tyder på, at de mest dødbringende modstanderes oprindelse ligger lysår væk fra Colombias fugtige regnskov.
På mange måder er det en tankevækkende historie. De mange sider er fint krydret med spænding oig et plot som virker optimalt. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

bernMORTEN THOR HANSEN: BERNSTEINS HEMMELIGHED. 471 Sider. Kr. 249,95.
Det må siges at være noget af en debut og stange en spændingsroman på 471 sider ud og så klare det med stort bravour. Undertegnede som læste den følte sig straks hen til de actionsprægede dramaer som f.eks. Alistair NacLean mestrede til fulde. Det samme gør Morten Thor Hansen.
Bogens hovedperson Charlotte får et uventet opkald, om at hendes far ligger for døden på Bornholm. Hun tager efter tyve års frivilligt eksil tilbage til palæet på Bornholms klippekyst, hvor han bor alene med sin hushovmester. Charlotte kommer lige akurat forsent, faderen er død lige kort forinden.  Efter faderens død, begynder arbejdet Charlotte at prøve at få styr  på hans forskellige anliggender. Langsomt men sikkert, graver Charlotte sig dybere ned i den hemmelighedsfulde mand hun kaldte sin far. Samtidig begynder der at blive begået mord i lokalområdet, og pludselig er hun og hendes venner hvirvlet ind i gamle hemmeligheder, som nogle gerne ser forblive hemmelige. De kæmper en indædt kamp for overlevelse, samtidig med at de afslører sammensværgelser om mord, tyveri og gamle fortabte skatte, som trækker tråde helt tilbage til slutningen af 2. verdenskrig.
Men kan hun stole på alle? Og alt imens sagen udvikler sig øges dødskvoten.
Det er en fremragende debut og ikke en side for lang. Jeg vil gå så vidt og foreslå, at Morten Thor Hansen sætter sig i forbindelse med et af de mere kendte forlag. Jeg er sikker på at der nok skal være et af dem der gerne tager ham i deres stald så han kommer ud til et større publikum!


Finn Hansen.

 

Læst 1907 gange Senest ændret Onsdag, 06 december 2017 11:45
Torsdag, 21 maj 2015 12:26 Skrevet af  In Forlag