Forlaget Tellerup

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

FORLAGET TELLERUP.

sortisBECCA FITZPATRICK: SORT SNE. Oversat af Sarah Thomsen efter BLACK ICE. 539 Sider Kr.  Sort Sne - lanceres som en ungdomsroman og det er den også – Men den er absolut også en spændende krimi som en voksen læser kan nyde i fulde drag. Det er den opfattelse som undertegnede – En gammel knark på 70 år! De to bedste veninder Britt og Korbie er kørt afsted mod Teton-bjergene for at vandre i de skønne omgivelser, men pludselig bliver overrasket af en voldsom snestorm. Og efter flere timers udmattende vandring finder de endelig en beboet hytte, hvor de søger tilflugt. Hytten beboes af de to unge mænd ? Pigerne føler sig hurtigt utrygge i deres selskab. Og begynder at spekulerer på, om de to ungersvende har noget at gøre med de seneste mord på tre unge piger der er sket i området? Snart begynder uhyggen brede sig. Flere personer dukker op bl.a. også Korbies bror og Britts kæreste, Calvin, er på vej for at finde pigerne. Jo mere stormen tager til jo mere stiger uhyggen og spændingen. Og da først maskerne begynder at falde kommer der for alvor fart i sagerne og overraskelserne.
Uanset hvad kategori Sort Sne hører under er det yderst spændende fortælling. Den iskolde thriller får de varmeste anbefalinger.

myrerDENNIS JÜRGENSEN: MARCHERENDE MYRER. 513 Sider. Kr. 199.-
Jürgensens 4 bind i Roland Triel-Serien starter med to intetanende securitasvagter bliver vidne til en af de mest uhyggelige og bestialske forbrydelser (her kan man godt fornemme har skrevet mange uhyggelige historier til ungdommen). Her får de to vagter, og ikke mindst læseren myrekryb over det hele. Roland Triel bliver sammen med sine kollegaer inddraget i opklaringen. Sideløbende med ovenstående forbrydelse kører Triel, som vanligt, sin egen efterforskning på mordet på sin kone.
I denne bog kommer Triels datter, Andrea, mere i fokus. Hun er ikke længere så traumatiseret efter moderens død. hun beslutter derfor på egen hånd at give sig til at efterforske de morderiske begivenheder der hændte på Myntevænget, der udviklede sig til, at hun, blev udsat for grov og hensynsløs vold, og oveni blev moderløs.
Marcherende Myrer - er i nutiden og så til hændelser der ligger 32 år tilbage i tiden, der udspillede sig på grusom vis i Spanien. Spørgsmålet er, har denne sag mon noget at gøre med nutiden?
Se det må kommende læsere selv få syn for sag gennem de over 500 sider. Der er rimeligt med spænding men ind imellem bliver den lidt for lang og omstændig. Men dog læseværdig.
Finn Hansen.

 

hviDENNIS JURGENSEN: HVISKENDE LIG. 508 Sider. Kr. 299,95
Dennis Jürgensen har for alvor fået tag i de voksenes læserskare. Det er sket   med sin kriminalserie med kriminalkommissær Roland Triel som hovedperson. Han er fremragende til at kreere sine personer. Det gælder både hoved-og bipersoner. I denne historie  gælder det især Eigil, han fik  straks undertegnede til at tænke på en vis ”Lenny” fra en af de gamle Steinbeck klassikere.
I Hviskende lig – Er der en kvæler løs i København. Gerningsmanden går efter helt unge kvinder og beskrives af flere vidner som kæmpestor, ja nærmest på størrelse med et hus. Roland Triel og kollegaerne fra Politigården bliver sat på sagen. Samtidig dukker et velbevaret lig af en skolepige. En pige der forsvandt sporløst 40 år tidligere. Liget af hende findes i en mose ved Vestvolden, og så må Triel & co. påtage sig endnu en opgave. I fritiden indleder han et samarbejde med journalisten Thor Brandt, og ad snørklede veje kommer de to mænd på sporet af en hævngerrig person fra Triels fortid. Personen kan være den der myrdede hans kone og traumatiserede datteren Andrea. Jo mere den uhyggelige sag udvikler sig, jo nærmere kommer døden  tættere ind på Triel. Pludselig er ikke bare ham selv men også  hans nærmeste der befinder sig i den yderste livsfare.
Dennis Jürgensen leverer et spændende og medrivende krimidrama. Han er en dreven forfatter han kan det der der med i slutningen af hver kapitel sætter en cliffhænger. Læseren sættes på pinebænken medens han lige tager et par andre kapitler i mellem indtil han forsætter igen vor læseren spændt ventede på og hvad der så skete videre.
Dette kolde gys anbefales på det varmeste.
Finn Hansen.

 

 

rodDENNIS JÜRGENSEN: DANSENDE RØDE BJØRNE. 488 Sider. Kr. 299,95 Efter i flere årtier at have skrevet især for ungdommen både i gysere, romaner, fantasyer osv. osv. Debuterede Dennis Jürgensen som kriminalforfatter for et voksen publikum. Det skete med Løbende Tjenere og den gik rent ind i de danske krimilæseres hjerter. Det gav naturligvis Jürgensen blod på tanden som nu er aktuel med opus 2. Og der befæster forfatteren endnu en gang sit store talent. Dansende Røde Bjørne starter med et nøgent lig af en teenagepige findes i den københavnske Valbypark. Liget er klynget op på et klatrestativ og hænger med hovedet nedad og på grusomvis mishandlet og voldtaget. Det bringer igen hovedpersonen fra Løbende Tjenere strømeren Roland Triel og hans kollegaer på Politigården på banen. Samtidig er en pædofil seriemorder kort forinden flygtet fra et topsikret psykiatrisk hospital Rørhøj, så forbindelsen til det grufulde fund i Valby er nærliggende. Efterforskningen forvirres ikke mindst af gådefulde blodige sår på liget, som sammen med fundet af en klo antyder, at pigen kan være blevet dræbt af et rovdyr. På Bøgeholm Sanatorium trænger en ukendt mand ind hos Andrea Triel som ikke kan tale efter hun blev mishandlet af sin mors morder fire år tidligere.Triel erkender for sent at han har stået ansigt til ansigt med gerningsmanden, som nu også inddrager hans ”pain in the ass”, journalisten Thor Brandt i sit psykologske spil. Det fremragende, spændende, medrivende og læseren træffer et spraglet persongalleri som sætter gang i sagerne. Når Dennis Jürgensen både kan sit miljø og plot er det kun at vente på opus 3 som 2´eren lægger meget fint op. Jürgensen er endnu et forfriskende pust i den danske krimigenre.

Finn Hansen.

jackJESPER W. LINDBERG. MYTER OG MYSTERIER: JACK THE RIPPER. 225 Sider. Kr. 199,95.
En verdens mest spektakulære mordmysterier er og bliver Jack The Ripper mordene. Der er skrevet mangt og meget om den og der kommer stadig årligt nye bøger med nye teorier og andre ting.
SAGEN: (Tekst bagside kursiv)
”I efteråret 1888 krøb en ondskabfrem fra skyggerne i det victorianske London, og en angst og en rædsel uden lige spredte sig over England.
Selv på den anden side af Den Engelske Kanal kunne man lugte blodet der ifølge aviserne farvede Londons gader røde.
Det fattige Whitechapel-distrikt i Østlondon udgjorde kulissen hvor en bestialsk morder dræbte og lemlæstede flere kvinder.
Vi kender ham endnu kun under hans kunstnernavn, Jack the Ripper. Verdens første moderne seriemorder. Hvem var den ukendte morder?
Hvem var Jack the Ripper?”
Dette værk er et af de mest informative bøger der er udkommet. Og undertegnede kan talle med om det for jeg har læst de første 50 bøger om sagen. Denne er både i udstyr og tekst et af de bedste værker. Tellerup og Jesper W. Lindberg. burde hædres for udgivelsen.
Finn Hansen.

Læst 3270 gange Senest ændret Tirsdag, 16 januar 2018 12:49
Mandag, 16 marts 2015 15:46 Skrevet af  In Forlag