FORLAGET APOLLON

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Anmeldelser fra FORLAGET APOLLON.

ansigtHENRIK FIIG: HÆVNENS ANSIGT. 246 Sider. Kr. 199,95 Både forlag, forfatter og hovedperson – Er debutanter. Forlaget er Henrik Fiigs eget. Hans detektiv er Torben Poulsen. Og Fiig starter med to bøger og har 3. bind klar i 2017. Torben Poulsen befinder sig på et lavpunkt i sit liv. Hans kærlighedsliv er ikke-eksisterende, og arbejdet som privatdetektiv, med speciale i utroskabssager, hænger ham meget naturligt langt ud af halsen. Men en drabssag der starter som en bortførelse vender op og ned på hans trivielle liv. Det er hans gamle, velhavende gymnasiekammerat Per der er offeret som siden bliver fundet myrdet: Politiet er skrå sikker på at det er hans utro kone Liselotte den mstænkte. Det bliver dog Liselotte der hyrer Torben til at finde morderen, men hun opdager, at de er oppe imod en uberegnelig og brutal modstander. Hun kræver derfor, at Torben lærer kampsport. Denne beslutning redder senere hans liv! Torben får gudskelov sin smukke dansk-italienske veninde, Gianna, med som samarbejdspartner. Hun er et geni til at bruge de digitale medier og har kontakt til hackeren der kaldes Skyggen. De må grave både i Torbens og Pers fælles fortid for at finde motiverne til drabene – og afsløre morderens sande ansigt. Henrik Fiig lægger godt ud han serverer en god gang spænding og hans personer er interessante. Vi glæder os til Når Drømme Dræber. Den ligger lidt længere nede i stakken på natbordet. Coveret er også meget præsentabelt.

Finn Hansen.

 

naarHENRIK FIIG: NÅR DRØMME DRÆBER.228 sider. Kr. 199,95
En tidlig morgen falder Daniel ud ad vinduet fra femte sal. Tilsyneladende en tragisk ulykke. Politiet gør ikke det store ud af hændelsen og arkiverer hurtigt sagen som en dødsulykke. Men Daniels mor, Patricia, er alt andet end overbevist om den konklusion. Hun mener at der ligger andet bag og hyrer Detektivbureauet G&T.
Og så må privatdetektiven Torben Poulsen og hans dansk-italienske veninde, Gianna på banen igen dog godt hjulpet af hackeren dewr går under navnet ”Skyggen”.
Detektivernes videre undersøgelser afdækker hurtigt, at Daniel er ikke den eneste, som er død på mystisk vis. Bl.a.  En brand med dødelig udgang og et lige så underligt hjertestop i Skanderborg vækker Torbens og Giannas interesse. Et af spørgsmålene er om der kan være en forbindelse med et luksuriøst konferencehotel, med en fabelagtig udsigt. Kan det  være hele sagens omdrejningspunkt?
En ting er helt sikkert, Torben og Gianna må handle meget hurtigt, hvis drømmene, om penge og et nyt liv, ikke skal kræve flere ofre.
Den gode Henrik Fiig præsenterer et usædvanligt originalt plot og et anderledes persongalleri. Det alene gør at bogen får de varmeste anbefalinger. Og Henrik bebuder at En Divas Bekendelser når boghandlerdiske i 2017.
Finn Hansen.

divaHENRIK FIIG: EN DIVAS BEKENDELSER. 200 Sider. Kr.
Det er godt klaret af  musikeren og forfatteren Henrik Fiig på bare to år at have beriget den danske kriminallitteratur med tre læseværdige krimier.
I alle tre er hvedpersonerne Gianna og Torben. De har begge lige afsluttet en romantisk ferie på Bornholm og er igen trådt i arbejdstøjet i Detektivbureauet G & T. det sker da den smukke, feterede og kendte skuespiller, Beatrice Brammer, findes skuddræbt i sit hjem.
Der er bare det hun er den tredje københavnske kvinde, der, inden for kort tid, er blevet skudt på klos hold med et skud i panden. Beatrice Brammers velhavende forældre hyrer Detektivbureauet G & T til at efterforske drabet på deres datter. Den videre efterforskning bringer Torben og Gianna i kontakt med et farverigt og brogede persongalleri i og uden for det københavnske teatermiljø under deres opklaring af sagen. Det bringer parret på den kriminelle del af det mørke internet, hvor alt er til salg!
Spørgsmålet er har de dræbte kvinder en fællesnævner? Og hvad er motiverne? Eller er der en gal seriemorder på spil?
Den komplicerede sag fører til sidst detektivparret i en helt uventet retning, før det endelige opgør med gerningsmanden udspiller sig.
Henrik Fiig får de varmeste anbefalinger fordi man er atter en gang ganske godt underholdt.
Finn Hansen.

 

Læst 2584 gange Senest ændret Tirsdag, 08 januar 2019 13:50
Tirsdag, 27 september 2016 14:50 Skrevet af  In Forlag