FORLAGET HETLAND.

Bedøm denne artikel
(0 bedømmelser)

Anmeldelser fra FORLAGET HETLAND.

skjulANN CLEEVES:SKJULTE DYBDER. Oversat af Brian Christensen efter HIDDEN DEPTHS. 2007. 367 Sider. Kr. 240,-
Efter p.t. at have indhentet Ann Cleeves Jim Perez serie. Har Hetland taget den gode beslutning også at præsenterer danske læsere for den populære og kendte fra TV – Vera Stanhope. Og der er masser bind der venter i den serie ikke mindre end 6 bind. Cleeves begyndte på Vera serien i 2007. Det var efter at havde udgivet 6 Inspector Ramsay bøger i 1990´erne, men nok om fortidens andre bøger. Tilbage til Vera Stanhope.   Der starter en varm sommeraften ved Northumberlands kyst. Her kommer Julie Armstrong sent hjem om aftenen og finder sin søn kvalt. Han er på en grotesk måde placeret i et badekar fyldt med vand og vilde blomster. Det smukke arrangerede gerningssted fascinerer vicepolitikommissær Vera Stanhope. Men fascinationen forsvinder hurtigt da endnu et  lig duk-ker op – igen placeret i vand og dækket af blomster. Vera skal arbejde hurtigt og får brug for al sin kendskab for at finde frem til morderen, inden denne  atter bruger døden som en del af sin morderiske og mystiske kunst. Samtidig må de lokale omend nødtvunget til at dele deres dybeste, mørkeste hemmeligheder. I kulissen holder morderen vågent øje, venter og planlægger en ny våd, og smuk grav.  Der er ikke noget at sige til at udgivelsen Skjulte dybder straks slog igennem og nåede lige så stor popularitet som Shetland serien. Og dette er vi på krimi-Cirklen sikre at bogserien også bliver i Danmark. Derfor ser vi frem til bind to Telling Tales. Tak.


Finn Hansen.

tavseANN CLEEVES: TAVSE STEMMER. Oversat af Brian Christensen efter SILENT VOICES. 2011. 368 Sider. Kr. 299,95.
Der bliver rigtigt kræset for de danske læsere denne gang fra forlaget Hetland. Ikke blot, får vi både Vera Stanhope, næh vi får sørme også det 7. bind i Jimmi Perez serien.
Mordsagen i Vera-serien bind 2. Starter med at hun opdager et kvindelig i saunaen i det lokale fitnesscenter. Først spekulerer hun om hun bare er blevet vidne til et ganske almindeligt naturligt dødsfald. Men konstaterer ved en nærmere undersøgelse at der er nogle sære mærker på ofrets hals. Hun samler hurtigt sit team og får sat skub i dem. Hun sætter dem i gang med at udspørge personalet og alle andre der har forbindelse til ofret. Og selv koncentrerer hun og kollegaen Joe Ashworth sig om på at finde et motiv til mordet. Samtidig kæmper Joe med at forene familielivet med de barske krav, som jobbet stiller. Vera nyder derimod i fulde drag at være tilbage i spidsen for en ny efterforskning. Døden har aldrig fået hende til at føle sig så levende.
Der kommer gang i sagen da de opdager, at den afdøde arbejdede som socialrådgiver og har været involveret i en chokerende sag om et mindre barn. Det virker naturligt oplagt, at der er en forbindelse imellem de to sager. Men det er ikke altid tingene er helt, hvad de giver sig ud for … Det må Vera sande.
Vi glæder os til en ny sag fra Vera Stanhope og hendes team. For atter en gang er der både spænding og miljø til den helt store guldmedalje og et realistisk plot.Og Hetland må gerne berige med to bøger igen i 2018, for vi har mange Vera bøger tilgode. Faktisk ligger der 6 stk og venter og der er planer om flere.
Finn Hansen.

mork1ANN CLEEVES: MØRK MULD. Oversat af Brian Christensen oversat af efter COLD EART. 2016. 384 Sider. Kr. 299,95
i det syvende bind i Jimmy Perez serien som er den sidst udgivne (bare rolig der er flere på vej. Læs alle artikler om Ann Cleeves under Breaking News), starter i de mørke vinterdage på Shetlandsøerne. Her sætter flere måneders kraftig regn et jordskred i gang. Jordmasserne vælter hen over hovedvejen mellem Lerwick og Sumburgh og videre ned til havet.
Jimmy Perez deltager ved vennen Magnus Taits begravelse, samtidig må han være tilskuer hvordan muddermasserne og det tørveholdige vand pløjer sig gennem et lille husmandssted. Alle øens beboer tror, at huset er ubeboet, men midt mellem mudder, sten og murbrokker finder Perez liget af en mørkhåret kvinde iført en rød silkekjole. Kvindens smukke mørke, eksotiske udseende får ham til at føle, at de på en eller anden måde er forbundet, og han arbejder desperat for at identificere hende.
De nærmere undersøgelser påviser, at kvinden allerede var død, inden jordskreddet ramte huset. Perez kaster sig ind i en efterforskning for at få opklaret kvindens identitet, og hvordan hun døde.
Mørk muld er som skrevet den syvende roman i Ann Cleeves’ populære Shetland-serie, der er filmatiseret af BBC. Serien der lige som Vera Stanhope serien følges af millioner af seere over hele verden.
Mørk Muld – er endnu et fornemt eksempel fra forfatterens side hvordan man gang på gang kan skabe spænding og interesse for personerne i et medrivende plot.
Finn Hansen.

 

 ANN CLEEVES. BLÅ LUFT. Oversat af efter THIN AIR. Sider. Kr. Blå Luft – er det sjette bind i krimiserien Shetland. Som det vides, egentligt kun skulle have været en kvintet. Men heldigvis kom Ann Cleeves på andre tanker. Handlinger begynder med at en gruppe venner, der har holdt sammen som ærtehalm siden universitetstiden, rejser fra Londons storbyliv til Unst, Shetlandsøernes nordligste ø, her vil de fejre, at en fra gruppen skal smedes sammen med en shetlænder. Men sent om natten under bryllupsfestlighederne forsvinder én af vennerne, Eleanor sporløst – tilsyneladende op i den blå luft. Det er midsommer, den tid med lyse nætter og uforudsigelig tåge er hverdagen på Shetlandsøerne.  Dagen efter opdager Eleanors veninde Polly en e-mail. Mailen lyder ”Der er ingen grund til at lede efter mig. I finder mig ikke i live” og ligner et selvmordsbrev fra Eleanor. Da hendes lig kort efter bliver fundet,resulterer det i at, Vicepolitikommissærerne Jimmy Perez og Willow Reeves kommanderes til Unst for at undersøge sagen nærmere. Før Eleanor forsvandt, mente hun, at hun havde set spøgelset af et barn, som druknede i 1920’erne. Hendes venner havde fundet hendes interesse for spøgelset nærmest var en sygelig besættelse. Perez og Reeves efterforskning overbeviser dem hurtigt om, at der skjuler sig mere bag Eleanors død, end de først havde regnet med. Vanen tro er Ann Cleeves’ Shetland-romaner altid koncentreret om spændingerne mellem det traditionelle og det moderne – spændinger, der tit har rod dybt i hjertet af lokalsamfundet – og hvordan begivenheder, der fandt sted i fortiden, pludselig kan have en ødelæggende effekt i nutiden. Ann Cleeves – er atter en ”Ø-krimi” med atmosfære, anderledes personer i et vindomsust miljø. Plottet er realistisk og velfungerende. Vi tager gerne med til Shetland for en syvende gang. PS. Blå luft er nu også filmatiseret af BBC og følges af millioner af seere over hele verden. På tide den o

ret COLIN COTTERILL: RETMEDICINERENS FROKOST. Oversat af Brian Christensen efter THE CORONER´S LUNCH. 2004. 304 Sider. Kr. 279,95. Hetland har en god fornemmelse for at finde anderledes krimi-spændingsbøger. Det er bl.a. dette nye udspil fra forlaget.
Læseren føres til Laos, Anno 1976. Kongehuset her er  blevet afsat, og Laos’ kommunistparti har taget magten. De fleste veluddannede personer er flygtet, men tilbage sidder dr. Siri Paiboun. Derfor bliver den 72-årige Siri udnævnt til statslig retsmediciner, selvom han hverken har den rette uddannelse eller nogen som helst erfaring til jobbet. Men Siri finder sig hurtigt til rette og klarer forbløffende godt jobbet ved at studere forældede gamle lasede fagbøger, nasse sig til det udstyr han mangler og finde vej gennem de bureaukratiske kringelkroge på vej mod retfærdigheden. Nogle usle forehold der ville få bl.a. kolloegaen fra Amerika Kay Scarpetta til smide sklpellen og løbe skrigende ud af døren.  En uønsket sidegevinst ved Siris nye job er, at nyligt afdøde er tilbøjelige til at aflægge Siri natlige besøg.
Der kommer for alvor problemer for ham da konen til en af partiets ledere pludselig dør og oveni dukker der også torturerede vietnamesiske soldaters kroppe op i landets søer, vender alle sig mod Siri. De forventer, at han som landets eneste retsmediciner skal løse samtlige mysterier. Samtidig med det, forsøges der på mørklægning af sagerne fra officielt hold og en begyndende international krise er undervejs. Siri hverver  gamle venner, landsbyshamaner og skovånder – og bruger endog lejlighedsvis lidt lægefaglig viden – for at opklare forbrydelserne. Det skal også berettes at Siri Painboun to assistenter er Geung der har Down Syndrom og sygeplejersken Dtui som sammen med Siri er en grotesk og original trio som man straks falder pladask for.
På Krimi-Cirkle vil vi med stor glæde se frem til nye eventyr med denne trio.


Finn Hansen. 

Læst 2949 gange Senest ændret Tirsdag, 08 januar 2019 19:36
Mandag, 16 marts 2015 15:14 Skrevet af  In Forlag