Finn Hansen

Finn Hansen

Fredag, 08 november 2019 10:42 In Nyheder Tags
Onsdag, 06 november 2019 12:16 In Forlag Tags

ANMELDELSER FRA FORLAGET AMBUSH BOOKS.

am

kjelKELD BROKSØ. FJENDESPOR. 405 Sider. 198,00 Kr.
Keld Broksø er absolut en af Danmarks lidt oversete forfattere og det er synd. For Broksø skriver gang på gang fine, spændende og medrivende spændingsromaner. Fjendespor” er den sidste nye af slagsen. Den handler om at krydse sine egne spor med fatale konsekvenser der sker der ved. En voldsom hændelse på et albansk børnehjem indhenter den danske, adopterede kriminalbetjent, Stefan Kushova Andersens fortid. Glemte familiebånd bliver pludselig dødsenssfarlige, mens hastigt voksende formuer skabt af svindel med pyramidespil, våben-, narko- og ikke mindst menneskesmugling. Der gør bomstærke klaner stadigt mere og mere kyniske. Albansk mafia forgifter voksende dele af Europas og New Yorks underverden. Den forgrener sig nordpå gennem Tyskland og smadrer Stefans forsøg på at få et nyt, roligt liv i Københavns Sydhavns nye boligblokke. Et kursus og et mord i New York kickstarter en hæsblæsende rejse mod Stefans egne rødder og hæsblæsende og blodig jagt gennem en fremmed, forarmet del af Europa - samt til Berlin, København - og selv Roskilde Festival går ikke ram forbi, hvor Stefan gang på gang tvinges ud i gråzoner hvor grænsen mellem hvad der er lovligt og ulovligt, rigtigt og forkert er meget fleksibel. Det konfronterer ham med skæbnesvangre valg, hvor menneskeliv står på spil - og han selv drives frem af fromme håb om en højere retfærdighed. Og håb om at redde sig selv fra en grusom død, der synes stadig mere sandsynlig. "Fjendespor" er en international thriller med afsæt i virkelige begivenheder, klaner og vesteuropæisk nutidshistorie. Helt klart 6 Diamanter til Broksø.
Finn Hansen.40 540

Mandag, 28 januar 2019 13:39 In Forlag Tags

FORLAGET SAGA.

saga

omSOPHIE HANNAH: MYSTERIET OM DE TRE KVARTE. Oversat af Mette Wigh Tvermoes efter THE MYSTERIOUS OF THREE QUARTERS. 2018 sider. Kr.

Verdens mest elskede detektiv, Hercule Poirot – den legendariske stjerne fra Agatha Christies Mordet i Orientekspressen og i nyere tid Monogram-mordene og Skæbnesvangert testamente – vender tilbage i en velskrevet, diabolsk snedig krimi, der foregår i 1930’ernes London.

Læseren møder Hercule Poirot da kommer hjem fra frokost en dag. For da han står ved sun bopæl bliver han mødt af en meget vred kvinde. . Hun kræver nemlig at få at vide, hvorfor Poirot har sendt hende et brev, hvor han anklager hende for mordet på Barnabas Pandy – en mand, som den vrede dame aldrig har mødt eller hørt om. Det samme gælder Poirot. Han har heller aldrig hørt om Barnabas Pandy og har naturligvis ej heller anklaget nogen for mord. Rystet går han ind i sit hjem, for blot at opdage, at han har en gæst, der venter på ham – denne gang en mand, som hævder at have modtaget et brev fra Poirot samme morgen, hvori han også anklages for mordet på Barnabas Pandy.

Poirot spekulerer på, hvor mange flere mærkelige breve af den slags, der er blevet sendt i hans navn. Og han sætter sig for at finde ud af hvem har sendt dem, og hvorfor? Og vigtigere endnu: Hvem er den mystiske Barnabas Pandy? Er han død? Og hvis det er tilfældet, blev han så myrdet? Spørgsmålet er om Poirot kan finde svarene uden at bringe flere menneskeliv i fare?

Sophie Hannah viser her med sin tredje Hercule Poirot kriminalroman at hun tager det meget seriøst at hun er blevet valgt som arvetager og skribent af den engelske Krimidronning Agatha Christie. Hun har også taget arven op fra Agatha Christie og skrevet 3 bøger i hendes ånd. Og fører med stort håndelag den populære, belgiske detektiv Hercule Poirot hovedperson videre med stor succes.

Sophie Hannah (f. 1971) er en engelsk digter og forfatter. Hun har udgivet flere digtsamlinger og har blandt andet været nomineret til den engelske T S Eliot-pris. Mest kendt er hun dog for sin krimiserie med karaktererne Simon Waterhouse og Charlie Zailer i hovedrollerne. Hvem ved om vi på et tidspunkt også stifter bekendskab med de to herre? 40 5

Finn Hansen.

Mandag, 08 oktober 2018 11:38 In Forlag Tags

OLGA

FORLAGET OLGA.

mickMICK HERRON: SLAGTEHESTE. Oversat af Allan Hilton Andersen efterSLOW HORSES. 2010. 367 sider. Kr. 299,95. Slagteheste er en hel ny gren inden for spionromanen. Hovedpersonen Jackson Lamb og hans mandskab er alle forvist fra aktiv tjeneste i den engelske efterretningstjeneste MI5s hovedkvarter, i Regent’s Park. De har alle nosset rundt i det eller på en pænere måde jokket i spinaten mange på grund af grund af politiske intriger og magtkampe. Nu befinder de sig alle i det miserable Slough House,der er en slags brokkasse for de spioner det er gået ud over. Her bruger de dagene til at skubbe rundt på intetsigende papirbunker i stedet for at deltage i operationer. Men ikke én af dem gik ind i tjenesten for at blive en ‘Slagtehest’, som de nu bliver kaldt. Pludselig sker der noget som bringer Hestene på banen, en dreng af anden etnisk oprindelse bliver kidnappet og holdt fanget. Gerningsmændene truer med at hugge hovedet af ham og transmittere det ‘live’ på youtube. Og uanset hvad efterretning-stjenesten dikterer, har Slagtehestene ikke tænkt sig bare at sidde og kigge på.
"Slagteheste" er på samme tid både nyskabende og en spionthriller i den bedste engelske tradition. Genial i sit plot og persongalleriet med masser af skæve typer og der fuld action på historien. Der er ingen tvivl om at læserne nok skal tage Jackson Lamb og hans Slagteheste til sig. Næste titler er Dead Lions fulgt af Real Tigers , Spooke Street og London Rules.
Der er 6 glitrende diamanter til Slagtehestene.40 540
Finn Hansen.

detkolADRIAN MCKINTY: DET KOLDE VÅDE LAND. Oversat af Søren K. Barsøe efter THE COLD COLD GROUND. 2012. 341 Sider. 299,95Kr.
Perioden er Nordirland anno 1981. Bobby Sands og andre medlemmer fra den katolske undergrundshær sultestrejker sig til døde i det berygtede Maze-fængsel. Belfast syder af optøjer, bombeattentater og kampe mellem protestanter, katolikker og engelske tropper. Plantetmidt i orkanens øje i denne heksekedel er det nordirske politi lusen mellem alle negle. Det hele eskalerer voldsomt og det bliver kun værre og værre, da flere homoseksuelle bliver bestialsk myrdet af en tilsyneladende homofobisk seriemorder.
Hovedpersonen politiassistent Sean Duffy bliver sat på sagen. Den viser sig at være en stor sump af løgn og bedrag med tråde helt ind i kernen af de mest magtfulde cirkler. Det kolde våde land - er første bind i Adrian McKintys Sean Duffy-serie. Alle bindene udspiller sig på baggrund af konkrete begivenheder i 1980’ernes kaotiske Nordirland, og med den katolskfødte Sean Duffy i et overvejende protestantisk politikorps har McKinty skabt en hovedperson, der både spejler nogle af samfundets konflikter og paradokser, men som også kan se begivenhederne med distance og en stor portion rå humor. Pt tæller serien 6 bind.Det er en forrygende og spændende historie g den fanger læseren fra spids.
Finn Hansen. Test 

 

sirenADRIAN MCKINTY: SIRENESANG. Oversat af Søren K. Barsøe efter I HEAR SIRENS IN THE STREET. 2013. 343 Sider. 299,95 Kr. I andet bind er vi nu i 1982. En borgerkrig raser på fuld skrue i Nordirland. Mens medierne har nok med at fokuserer på Falklandskrigen. og ”jernladyen” Margareth Thatcher, går livet (og døden) videre i brændpunktet Belfast. Så da kriminalinspektør Sean Duffy finder en mands torso i en kuffert i en nedlagt fabrik, bliver han atter inddraget i en helt og anden slags international affære. Der involverer det engelske efterretningsvæsen, FBI og ikke mindst hans eget politikorps. Historien som også bringer Duffy til et lille afsides sted på landet og en smuk, rødhåret enke… Andet bind holder de samme fornemme og spændende takter som debuten. På en interessant både bliver den både autentisk med et fiktivt plot som går op i en højere enhed.
Finn Hansen. 

imorADRIAN MCKINTY: OG IMORGEN ER JEG VÆK. Oversat af Søren K. Barsøe efter IN THE MORNING I´LL BE GONE. 2014. 335 Sider. 299,95 Kr. Ufortrødent (og gudskelov) sender forlaget Olga i lind strøm det helt store nye navn Adrian McKintys Sean Duffy serie. Tredje bind er netop nu aktuelt.
Beretningen starter med tre vigtige begivenheder: nemlig en legendarisk bombemand på flugt fra et nordirsk fængsel, det bringer det engelske efterretningsvæsen, MI5 og en forbitret politimand sparket ud af kriminalpolitiet på en falsk anklage på banen. Det er nemlig hovedingredienserne i denne tredje Sean Duffy-roman. Sagen der når sit dramatiske klimaks i bombeattetatforsøget mod Jernladyen Magaret Thatcher i Brighton 1984. Igen en læseoplevelse af de helt store. Adrian McKinty fik også for denne bog (helt fortjent) Ned Kelly Award der tildeles for årets bedste krimi.
Nu venter vi bare på fjerde bind. Det har titlen: GUN STREET GIRL. Fra 2014. Lur mig om ikke den udkommer i 2019!
Finn Hansen.

Mandag, 23 juli 2018 11:25 In Forlag Tags

 FORLAGET MANY MINUTES.

saMARIANNE MONTEAU: SATANS YNGEL. 439 Sider. 198,00 Kr.

Marianne Monteau debuterede sidste år med Jeg Er Skyldig – og i den kunne man hurtigt se at et nyt talent havde holdt sit indtog i genren. Derfor var der store forventninger til opus 2. Og lad det være sagt og skrevet at forventningerne blev til fulde indfriet. Bogen kunne faktisk ikke have haft anden titel end Satans yngel – For læseren får et realistisk billede på hvordan et barn bliver udviklet til et uhyre eller et monster uden empati for andre personer. Grundet et forrykt og sindssygt ægtepar. Satans Yngel - starter i Lyngby lige nord for København. Her lever lægen Britt Holm et misundelsesværdigt liv. Med alt hvad det indebærer et eksklusivt hus, mand og børn, og en fremragende karriere. Derfor kommer det som et kæmpe chok for familien, da hun en dag tilsyneladende går hjemmefra for ikke at vende tilbage. For Københavns politi betyder det at der bliver sat nyt fokus på to lignende forsvindingssager. De har ligget stille i sommerperioden. Sager, der ligesom Britt Holms forsvinden får politiet til at indse, at der er ét enkelt forhold der binder de forsvundne personer sammen: De er nemlig alle tre ansat i hospitalsvæsenet! Det bringer vores gamle veninde fra Jeg Er Skyldig - Politiassistent Lucy Kiehl fra Aarhus til København for at assistere sine tidligere kolleger i en anden sag. Hurtigt viser det sig at de tre forsvindingssager langt mere alvorligere end først antaget. Inden længe konstaterer man med hjælp fra Lucys dybere efterforskning , at de tre hospitalsansatte ikke er forsvundet af egen fri vilje, men snarere blevet bortført og muligvis også myrdet. Politiet sætter nu alle kræfter ind på at få opklaret sagegerne. Det hele udvikler sig endnu mere, da der pludseligt begynder at dukke afpresningsbreve op. Lucy og hendes kolleger er klar over, at de arbejder på lånt tid, hvis de skal have den mindste chance for at redde de bortførte. Hvis det da ikke allerede er for sent. Satans yngel – er ikke for sarte sjæle. Der er en række uhyggelige og meget realistiske beskrivelser af sadistiske og seksuelle mis-handlinger. Plottet og gerningsmandens identitet forstår Monteau at skjule så det kommer som en overraskelse til sidst.

Der er 5 diamanter fra Krimicirklen.40 5

Finn Hansen.

 

jeg er den skyldige 414686MARIANNE MONTEAU: JEG ER DEN SKYLDIGE. 373 Sider. Kr

Trods sit franskklingende navn, er Marianne Monteau dansker. Og hun er en meget ambitiøs en af slagsen. Det tog hende nemlig ikke Many Minutes (kunne ikke lade være) at tage et års orlov fra hospitalsvæsnet og satse på at skrive en krimi. Dvs. at så gik det for alvor stærk for ikke nok med at udgive den aktuelle er Marianne ved læse korrektur på det næste bind der har titlen: Satans Yngel. Samtidig ligger bind tre ogsa klar til korrekturlæsning og finudsning. Toeren regner hun med udkommer i løbet af vinteren.

Marianne Monteau går også lige på og hårdt i åbningsscenen.

Der udspiller sig en lun forårsaften i maj. Stedet er plejehjemmet Birkehaven i Aarhus. Margit Blixt som er tres år, blind og lam fra underkroppen og ned, men også ensom kvinde, frustreret og og aggressiv. Og så er hun en beboer, som personalet på plejehjemmet hels så var henne hvor peberet gror. En aften, hvor hun er faldet i søvn i sin kørestol, vågner hun op. Fortumlet og forvirret. Helt alene, tror hun, men få sekunder efter sanser hun, at der er noget der er rivengalt. Og hun har ret. Hun fornemmer listende fodtrin bag hendes ryg, en svag duft af aftershave og knirkelyde fra lænestolen i hjørnet. Hun drejer sit hoved efter lydene, mens hun mærker koldsved løbe ned ad sin ryg. Hun råber, og nu bliver der helt stille. Alligevel er Margit Blixt ikke det mindste i tvivl. Hun er ikke alene på stuen og den mishandling der udøves af morderen er ikke for sarte sjæle. Der er ikke sparet på de brutale detaljer.

Hovedpersonen er den yngre politiassistent Lucy Kiehl fra København. Hun savner sin familie og beslutter efter nogle års tjeneste i at lade sig forflytte fra hovedstaden (og tragedierne) til hjembyen Aarhus. Og hun får en ilddåb da hun på den første dag på jobbet kastes hovedkuls ind i opklaringen af det bestialske mord på Margit Blixt. Ingen ved hvad motivet er, hvorfor skulle det gå ud over den ældre, handicappede kvinde, men efterhånden som efterforskningen skrider frem, indser Lucy og hendes kolleger, at de står over for en af de mest uhyggelige forbrydelser, hvor kun én ting er sikker – mordet på Margit Blixt kommer ikke til at blive det eneste.

JEG ER DEN SKYLDIGE – er som skrevet første bind i krimiserien om politiassistent Lucy Kiehl, der som efterforsker i Afdelingen for Personfarlig Kriminalitet konfronteres med nogle af landets mest bestialske forbrydelser. Debuten er ganske spændende og forfatteren kæler for både de forskellige miljøer og personer. Plottet er realistisk og hun forstår at gemme morderen godt og da vedkommende endelig afsløres kommer det som et kæmpeoverraskelse og motivet det samme.

På Krimicirklen seer vi frem til Satans Yngel.

Finn Hansen.

 

Mandag, 23 juli 2018 10:30 In Forlag Tags
Fredag, 25 maj 2018 11:25 In Forlag Tags

OLE NYBO PUBLISH.

ollenyOLE NYBO: RAVNSFØDE. 279 Sider. ? Kr.

I Ravnsføde - dækker Ole Nybo op til en spændingsroman af meget fin kvalitet. Der starter med et bestialsk mord. Flere aktører kommer på banen og driver historien frem i rivende hast. En af dem er en hensynsløs, iskold og uden nogen form for menneskelig empati selskabstømmer. Op mod ham plus en række andre suspekte personer er en gnaven, men skarp politikommissær og hans dygtige efterforsker på jagt efter morderen. Dette er bare nogle af ingredienserne i den dystre kriminalsag. Sporene krydses af den egentlige hovedpersonen Karen Kanusdie. Hun er den efterspurgte foredragsholder og hendes veninde, It-virtuosen Silje, som også har interesse i sagens opklaring. Ingen af disse personer kunne vide at den døds- og ulykkesvarslende fugl, ravnen, skulle have betydning for sagen, men det bliver hurtigt indlysende, hvor farlig og omsiggribende mordsagen i virkeligheden er. Og at der er tale om uhyggeligt koldblodige spillere med sin helt egne motiver.

Det er bare at skrive anbefales varmt – Det er en af Ole Nybos bedste værker.

Finn Hansen.

Fredag, 18 maj 2018 12:49 In Forlag Tags

FORLAGET HARODAMAN.

oleOLE PETERSEN. AKELEJENS VÆSEN. Sider. KR.
Akelejens Væsen – Er en ulv i fåreklæder. Grunden, at hvis man hos boghandleren får fat i bogen, tænker man umiddelbart at den må være smuttet fra hylden med Digtsamlinger. Men det er det ikke, tværtom. Man skal ikke lade sig narre af det smukke cover. Bogen er en kriminalroman skrevet på både en spændende, brutal og poetisk måde. Histrien beretter nemlig om hvad der får en ganske almindelig dreng til at udvikle sig til en seriemorder. Det er samtidig en udvidet udgave af Ole Petersens krimi Jericos Rose fra 2007. Bogens bagside tekst.
”Halvor forlod kirken gennem indgangsdøren, han lod den stå på vid gab efter sig. Hænderne følte ydersiden af dørene hele vejen ud, indtil fingerspidserne efterlod dem, og hans udstrakte arme faldt ned langs siden. ’Lad de små komme til mig,’ stod der over døren. Månen skiftede langsomt farve fra kridhvid til let gul.Trekløveret iagttog tavst den siddende skikkelse, hvis arme var fastholdt med korslagte ben til knæfaldets balustrade med hvide plasticstrips i skarp kontrast til den sorte opsmøgede præstekjole. Det foroverbøjede hoveds skaldede isse var dekoreret med røde øjne og et smil, som grinede én lakonisk i møde. En tom læbestift låne den for offeret, og enkelte vanddråber vidnede om, at livet havde forladt kirkens vært under vand. Et vådt spor på granitgulvet ledte til den vandfyldte døbefont, hvor en enkelt af Jerichos Roser stille vuggede i færd med at håndtere livet, som atter trak ind i den over en forlist brille på bunden af granitkarret.”Akelejens Væsen er en litterær Bohemian Rhapsody, rettet an med noter fra den kølige krimi, en rå psykologisk thriller og den hjertevarmeglød. En gourmet anretning om andres skæbnesvangre valg og de af vore egne. Isthis the real life? Is this just fantasy?”
Beretningen er spændende, medrivende og fremragende psykologisk fortalt og ikke mindst godt hjulpet på vej af nogle knivskarpe personportrætter samt et troværdigt plot. Anbefales varmt.
Finn Hansen.

 

Fredag, 06 april 2018 14:04 In Forlag Tags

 

  rosen

ANMELDELSER FRA FORLAGET ROSENHILL.

 

medallTHOMAS C KROHN: MED ALLE MIDLER . 299 Sider 199,95 kr.

Med Alle Midler – er både en psykologisk thriller også er det en original en af slagsen. Det er nemlig en psykologisk thriller om en en kvindelig forskers ambitiøse, men også manipulerende og egoistiske skyggeside. Det er beretning hvor alle midler tages i brug. Det være sig sex, løgn, bedrag og mord tages de alle i brug for at op nå målet.

Hun er ikke morder. Hun er kun problemløser. Sådan opfatter Sara Neuville, sig selv

Indtil for ganske nylig så alt lyst ud og formede sig, som hun nøjagtigt havde planlagt det. Hendes forskningsresultater så lovende ud, hun var gift med sin drømmefyr, og hun kunne i ro og mag nyde anerkendelsens blændende rampelys.

Men hendes forsøg gik desværre ikke, som hun havde forudset, og privat udviklede det sig heller ikke, som hun ønskede det.

Hun skulle handle for ikke at miste kontrollen og for at tage hånd om sin egen fremtid. Hun måtte finde løsninger på problemerne og hun anvender Alle tilrådigstående midler.

Fra start af er man ganske godt underholdt i et spændende selskab med Thomas C. Krohns Med Alle Midler. Anbefales varmt.

Finn Hansen.

Onsdag, 28 marts 2018 16:15 In Forlag Tags

 

FORLAGET CARLSENPULS.

enafKAREN M. MCMANUS: EN AF OS LYVER. Oversat af Dorthe Hjorth Jensen efter ONE OF US IS LYING. 395 Sider. Kr.
Alle har hemmeligheder, ikke? Det, der betyder noget, er hvor langt du vil gå for at beskytte dem. En helt almindelig mandag eftermiddag mødes fem studerende på Bayview High til eftersidning:Brownyn, stræberen, som er på vej mod Yale og altid følger reglerne.
Addy, skønheden, som har lagt sit liv i hænderne på sin kæreste.
Nate, forbryderen, som er skolens lokale pusher.
Cooper, stjernen, som er alle pigers drøm og skolens baseball-stjerne.
Og Simon, outsideren, som er manden bag skolens berygtede gossip-app.... men Simon kommer ikke ud af lokalet i live den mandag. Og tirsdag havde han planlagt at poste noget saftig sladder på sin app om de fire andre. Er én af de fire skyldige i Simons mord? Eller er ….
Det er fremragende historier som fanger læseren fra første side til sidste punktum er nedfældet. Personerne er ganske interessante. Der er 5 diamanter til Karen . M. McManus. Og I kan glæde jer til det næste bind. 40 5
Finn Hansen.

 


Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/krimi-cirklen.dk/public_html/templates/tx_zenith/html/com_k2/default/user.php on line 267
Side 1 ud af 7